Foarte multe gospodine se sperie atunci când aud de gulaș, pentru că poate părea un preparat greu de pregătit. Este gata în doar o oră și jumătate, este foarte gustos și sănătos, iar modul de preparare extrem de simplu este prezentat pas cu pas în această rețetă de gulaș tradițional.
CITESTE TOATA REVISTA VIVA! DE MAI, GRATIS, AICI!
Rețetă gulaș extrem de simplă! Gulașul este un preparat gustos, iar avantajul este că poate fi pregătit într-o cantitate mai mare și păstrat la frigider vreme de câteva zile. Dacă alegi să îl prepari în catitate mică, s-ar putea să descoperi că nu are gust la fel de aromat, deși tradiționalul gulaș este bun oricum!
Citește și: Rețetă prăjitură cu căpșuni. E gata în doar oră
Citește și: Ciorbă țărănească cu afumătură. Rețetă simplă de făcut
Citește și: Rețetă limbă cu măsline. Ingredientul care dă savoare
Citește și: Rețetă varză nouă călită. Este fragedă și perfectă cu costiță
Are carne de porc și multe legume, iar dacă îl prepari în modul pe care ți-l vom prezenta, poți să îl mănânci chiar și rece în zilele călduroase de vară, pentru că are în compoziția sa foarte puțin ulei. Ingredientele nu sunt deloc scumpe, iar secretul gustului clasic de gulaș stă într-un singur condiment! Iată despre ce este vorba.
Ingrediente rețetă de gulaș cu carne
- 1 kilogram carne de porc;
- 2 cepe mari;
- 3-4 căței de usturoi;
- 2-3 linguri de ulei;
- 400 gr. cartofi;
- Un păstârnac;
- 3 morcovi măricei;
- 150 gr. suc de roșii;
- 100 ml. vin alb;
- 4-5 roșii decojite;
- Un ardei gras;
- Un ardei kapia;
- O linguriță boia de ardei (de preferabil iute);
- Sare și piper;
- Oregană și 2 foi de dafin, la alegere.
Mod de preparare rețetă de gulaș
- Spălăm carnea, o curățăm de grăsime și o tăiem în cubulete de cca. 5 cm;
- O prăjim în ulei încins până ce își schimbă culoarea pe ambele părți și apoi adăugăm ceapa și usturoiul tocate în cubulețe mici;
- Adăugăm sare, piper și boia, punem vinul și o cană de apă și lăsăm să fiarbă la foc mic aproximativ o oră;
- În timpul în care carnea, ceapa și usturoiul fierb, curățăm cartofii, morcovii și păstârnacul;
- Punem legumele în oală, acoperim cu un capac și lăsăm la fiert 15 minute;
- Tăiem ardeii tăiați cubulețe, roșiile decojite tăiate în prealabil, foile de dafin și sucul de roșii și lăsăm la fiert încă 15-20 de minute;
- Mai adăugăm sare și piper, dacă simțim nevoia, iar la final, când oprim aragazul, putem adăuga mărar tăiat subțire.
Sursa FOTO: Shutterstock.