Rețetă de gogoși la cuptor

.

Rețetă de gogoși la cuptor. Această rețetă de gogoși la cuptor va deveni, cu siguranță, una dintre preferatele tale. Gogoșile la cuptor sunt preferate de mulți oameni deoarece sunt o alternativă mult mai sănătoasă la cele prăjite în ulei. Gogoșile la cuptor au un conținut redus de grăsimi și calorii. Ele sunt coapte în cuptor și formează o crustă fragedă și aurie și au un gust delicios.

CITEȘTE REVISTA VIVA! DE APRILIE, GRATIS, AICI!


Rețetă de gogoși la cuptor. Gogosile la cuptor nu sunt prăjite în ulei, așa că au un conținut redus de grăsimi și calorii. Gogoșile la cuptor reprezintă o alternativă mai sănătoasă și mai ușor de preparat față de cele prăjite în ulei. Acest preparat poate fi savurat cu plăcere și adaptat gustului personal prin alegerea umpluturilor și a toppingurilor preferate, notează Unica.ro.

Citește și: Ce crede Andrei Theodor despre prestația sa de la Eurovision 2023: „Cred că nu a luat voturi pentru că…' / A avut punctaj zero, la seminfinală, cel mai slab din istoria României


Citește și: Carmen Grebenișan a leșinat la Survivor 2023: „Văd negru, lasă-mă un pic…'

Rețetă de gogoși la cuptor. Ingrediente

  •  350 g făină
  •  180 ml lapte călduț
  •  10 g drojdie uscată
  •  1 lingură unt nesărat
  •  80 g zahăr
  •  1 ou
  •  1 vârf de linguriță nucșoară
  •  1/2 linguriță sare

Ingrediente pentru glazură

  •  zahăr pudră vanilat
  •  glazură de ciocolată

Rețetă de gogoși la cuptor. Mod de preparare

  1. Puneți o treime din laptele călduț într-un bol încăpător și sfărâmițați drojdia în lapte, apoi lăsați să stea 5 minute. Într-un castronel, combină laptele rămas cu zahărul și unt, toarnă compoziția în bolul mare și amestecă. Adaugă și oul și amestecați până la omogenizare.
  2. Adaugați fîina treptat, nucșoara și sarea și amestecați până la omogenizare. Dacă aluatul format e lipicios, mai adaugă făină până când nu mai e.
  3. Frământați aluatul pe o suprafață pudrată cu făină, timp de 5 minute, până când aluatul devine elastic. Formați o „bilă’ mare din el și așezați-o într-un vas ușor uns cu ulei, pentru a nu se lipi de el. Acoperiți cu folie alimentară și lasați la crescut, până se dublează.
  4. Întindeți aluatul cu un sucitor, nu îl lăsa foarte gros deoarece în cuptor își va dubla sau chiar tripla mărimea.
  5. Decupează gogoșile cu ajutorul unui pahar de dimensiuni normale. Dacă vrei să faci gogoși cu gaură, cu un păhărel de țuică sau cu un capac de ruj/dop de sticlă decupezi și centrul gogoșii.
  6. Preîncălziți cuptorul la o temperatură mare și așezați o hârtie pergament pe tavă, apoi puneți gogoșile pe ea. Acoperiți cu un prosop curat și lăsați așa 45 de minute.
  7. Dați gogoșile la cuptor 7-10 minute, apoi scoateți-le la răcit 5 minute și apoi acoperă-le în glazura de ciocolată sau presară zahăr pudră deasupra, notează Unica.ro.

FOTO: Pixabay