Rețetă de gogoși cu mere și stafide. Gogoșile sunt dulcele copilăriei noastre și, de cele mai multe ori, le-am mâncat pe nerăsuflate. Au diverse umpluturi, însă de data aceasta, vă propunem o rețetă mai aparte.
CITEȘTE TOATĂ REVISTA VIVA! DE APRILIE, GRATIS, AICI!
Gogoșile sunt adorate în lumea întreagă, de către cei mici, dar și cei mari. În funcție de tradiția locului, acest desert poate fi unul cât se poate de simplu sau poate conține diverse umpluturi, de la fructe până la ciocolată. Oliebollen sau gogoșile olandeze sunt crocante la exterior și moi în interior. Ele conțin nu doar aluatul clasic, dar se adaugă mere și stafide sau alte fructe uscate. Iată cum se prepară!
Citește și: Rețetă de quiche cu spanac.O gustare rapidă și delicioasă
Citește și: Rețetă terci de ovăz.Un mic dejun delicios!
Citește și: Rețetă de mici de casă.Cum să îi faci suculenți și gustoși
Citește și: Rețetă ciorbă de leurdă.Un preparat sănătos!
Rețetă de gogoși cu mere și stafide. Ingrediente
- 310 g făină albă
- 240 ml lapte integral
- 17 g drojdie proaspătă
- 150 g stafide
- 1 măr, după preferință
- 1 linguriță sare
- 1 ou
- zahăr, pentru decor
- ulei, pentru prăjit
Rețetă de gogoși cu mere și stafide. Mod de preparare
- Primul pas este să fărâmițați drojdia și să o puneți în laptele călduț, pentru a se dizolva, câteva minute. Într-un castron mare, combinați făina cu sarea și faceți o mică groapă în mijloc. Adăugați drojdia, apoi oul și amestecați ușor până la omogenizare. Spălați, curățați mărul de coajă și de semințe, apoi îl dați prin răzătoarea mare și veți scurge bine de zeamă. Puneți stafidele și miezul de măr în aluat, frământați, acoperiți castronul cu o folie sau un prosop și lăsați să-și dubleze volumul, cel puțin 1 h.
- Al doilea pas, formați gogoșile și le prăjiți în uleiul încins, pe ambele părți, până devin rumene.
- Puneți gogoșile pe hârtie să se scurgă surplusul de ulei și le pudrați cu zahăr.
Sursă foto: Pexels
Cel mai nou VIDEO