Rețetă de ghebe murate. Atunci când ne gândim la garniturile cele mai des folosite în sezonul rece, este imposibil să omitem ghebele murate. Acestea nu doar că sunt extrem de gustoase, dar sunt și foarte sănătoase!
CITESTE TOATA REVISTA VIVA! DE SEPTEMBRIE, GRATIS, AICI!
În copilăria mea una dintre cele mai gustoase garnituri pe care mama mi-o oferea în sezonul rece era cea de ghebe murate. Acestea deveniseră ușor-ușor favoritele mele, motiv pentru care am învățat rapid cum se prepară. Rețeta este atât de ușoară încât oricine poate să o facă!
Citește și: Rețetă bulion de casă.Ușor de preparat
Citește și: Rețetă de supă cremă de conopidă.Ușor de preparat
Citește și: Rețetă de magiun de prune cu nuci.Nu conține zahăr
Citește și: Rețetă de prăjitură cu mere și cremă de vanilie.Perfectă pentru întreaga familie
Rețetă de ghebe murate – Ingrediente
- 6 kg.ghebe
- 1 l otet
- 2 l apa
- 200 g zahar
- 100 g sare
- 200 g sare pentru apa în care vor fierbe ghebele
Rețetă de ghebe murate – Mod de preparare
- Într-o oală se pun la fiert 5 litri de apă cu 200g de sare.
- Ghebele se aleg, se spală și se pun în apă, după ce aceasta dă în clocot. Acestea se lasă la fiert aproximativ 10 minute.
- Între timp, se realizează un amestec format din oțet, apă, zahăr și sare. Acesta se pune la fiert până dă în clocot.
- Ghebele fierte se scurg bine de apă și se așează în borcane sterilizate. Se adaugă amestecul de apă și oțet.
- Se înfiletează capacul borcanului și se mai lasă la fiert în baie de abur aproximativ 10 minute.
- Borcanele calde se învelesc și se lasă la răcit, apoi se depozitează într-un loc răcoros, conform Știrile Kanal D.
Sursă foto: Shutterstock