Rețetă de gem de prune. Află ingredientul secret

.

Rețetă de gem de prune. Gustul acrișor al prunelor și parfumul lor se păstrează perfect în borcanele cu gem de prune. Gemul de prune este foarte bun pentru prăjituri, iar întins pe pâine, cu unt sau margarină este absolut delicios. Vrei să prepari câteva borcane cu gem de prune, trebuie să știi că ai nevoie doar de câteva ingrediente.

CITEȘTE REVISTA VIVA! DE IULIE, GRATIS, AICI!


Gemul de prune este ideal pentru a umple clătite, dar și pentru plăcinte semi-acrișoare. Fiecare gospodină are în caietul cu rețete cea mai bună și apreciată rețetă de gem de prune. Simplu și ușor de preparat, gemul de prune este bogat în arome.

Acesta nu este doar gustos, ci are și numeroase efecte benefice pentru organism. Gemul de prune este detoxifiant, tratează constipația și conține antioxidanți. Se face ușor, se păstrează bine și dă un gust excepțional multor prăjituri.


Rețetă de gem de prune. Ingrediente

 2 kg prune
– 800 g zahăr
– zahăr vanilat sau esenţă de vanilie (opţional)

Rețetă de gem de prune. Mod de preparare

Se spală bine și se curăță prunele de sâmburi și de codițe. Se pun la frigider, la rece, pentru 2-3 ore. Într-o cratiță cu fundul mai gros, se pun prunele și se presară deasupra zaharului impreună cu zahărul vanilat ori esenta de vanilie. După ce au stat la rece 2-3 ore, se pun la fiert, la început la foc mare, după care la foc potrivit. În rețeta de gem de prune se amestecă cu o lingură de lemn să nu se prindă de cratiță, insistând mai mult pe fundul vasului.


Gemul de prune se lasă la fiert până când se leagă. Se poate testa cu o linguriță de gem într-o farfurie. În cazul în care gemul se desface usor în bucățele mici, înseamnă că nu este suficient fiert. Când gemul a fiert, acesta se pune fierbinte în borcane curate și sterilizate. Borcanele se închid ermetic și se lasă 5 minute cu capul în jos, după care se lasă la răci și apoi pot si așezate pe raft, în cămară. Reteta de gem de prune este pregătită pentru a fi savurată. Borcanele pot fi păstrate în cămară pe toată perioada iernii.


Citeşte şi: Pelteaua – ce este și din ce fructe o poți face. Rețete delicioase

Sursa foto: Canva