Rețetă de friptură de vită la cuptor. Fragedă și aromată

 Oana Pantazi
.

Chiar dacă preferați carnea la grătar, vă recomandăm o rețetă de friptură de vită la cuptor care vă va face să vă lingeți pe degete. Iese fragedă și aromată și cu siguranță va fi pe placul întregii familii.

CITESTE TOATA REVISTA VIVA! DE IULIE, GRATIS, AICI!

Rețetă de friptură de vită la cuptor. Atunci când vine vorba despre carnea de vită, să o gătești la grătar poate deveni o loterie, mai ales dacă nu te pricepi să o alegi. Iată însă o metodă care nu dă greș. E simplu de făcut, conține puține ingrediente, însă este extrem de fragedă și suculentă, un deliciu la orice masă.

Rețetă de friptură de vită la cuptor

Carnea de vită este delicioasă, însă e foarte important să știi să o gătești. O provocare pentru orice gospodină, vita este însă, în egală măsură, nutritivă, mai slabă decât porcul și, nu în ultimul rând, delicioasă. Desigur, o puteți găti alături de tot felul de legume – începând cu cartofi și terminând cu morcovi și țelină, însă noi vă prezentăm cea mai simplă rețetă de friptură de vită la cuptor, una în care carnea este vedeta farfuriei. Iată de ce ingrediente aveți nevoie pentru a o prepara!

Citește și: Rețetă salata orientală.Este perfectă pentru post

Citește și: Rețetă de mazăre scăzută.Preparat perfect pentru vară

Citește și: Rețetă pavlova.Desert delicios cu multe fructe

Citește și: Rețetă sandwich club cu bacon și ouă.Rapid și gustos

Ingrediente

  • 1 kg carne de vită (preferabil mușchi)
  • 50 g unt
  • 50 ml ulei
  • o căpățână de usturoi
  • 100 ml vin alb
  • 1 lingură piper verde (proaspăt măcinat)
  • 1 linguriță rasă de sare
  • cimbru (opțional)

Cum se pregătește friptura de vită la cuptor

Dacă doriți să încercați o rețetă de friptură de vită la cuptor fragedă și suculentă, vă sfătuim să alegeți cea mai simplă variantă, care nu dă greș. E preferabil să folosiți mușchi, bucată întreagă, sau pulpă de vită. În primul rând, trebuie să curățați bine carnea de pielițe. Se unge bine apoi bucata de friptură cu ulei și se presară pe ea sarea și piperul proaspăt râșnit. Dacă vă place mai aromat, puteți pune și puțin cimbru. Se lasă apoi carnea să stea timp de 30 de minute într-un vas, pentru a se întrepătrunde aromele.

Într-o tigaie, încingeți puțin ulei și prăjiți bucata de carne pe toate părțile timp de 3-4 minute. Mutați apoi friptura într-un vas termorezistent (cu tot cu sucul format în tigaie), ungeți-o cu unt și dați la cuptor. Dacă e cazul, mai adăugați puțină apă. Înainte de asta, puneți o folie de aluminiu deasupra.

Se dă mai întâi la foc iute, timp de 15 minute, apoi se reduce focul la 160-170 de grade Celsius și se lasă în jur de 3-4 ore. Când pulpa este pe jumătate făcută, se adaugă vinul și se lasă în continuare la cuptor.

Cu 30 de minute înainte să fie gata, se scoate folia și în tavă se adaugă cățeii de usturoi necurățați de coajă (așa se vor coace frumos și vor avea un gust excelent). Pentru a verifica dacă friptura este gata la interior, puteți tăia o felie din ea. La final, se lasă 20 de minute să se odihnească, iar apoi poate fi consumată. Merge perfect și rece, tăiată felii subțiri, sau în sendvișuri.

Foto: Shutterstock

Cel mai nou VIDEO

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton