Rețetă de frigănele sărate. Cea mai delicioasă gustare

 Lupescu Anca
.

Cine nu a mâncat măcar o dată frigănele sau vestita pâine în ou? Este o gustare delicioasă, care poate fi dulce sau sărată și se poate servi chiar și la micul dejun. Dacă varianta de frigănele dulci se fac cu ou, zahăr și scorțișoară, pentru cea sărată nu avem nevoie decât de ou și sare, iar opțional le putem servi cu parmezan.

CITESTE TOATA REVISTA VIVA! DE IANUARIE, GRATIS, AICI!

Frigănelele sunt o idee genială pentru a refolosi pâinea veche, în loc să o aruncăm. În plus, dată prin lapte și ou, apoi prăjită în unt, coaja de pâine devine crocantă la exterior și pufoasă în interior.

Frigănelele sunt cunoscute peste tot în lume. Francezii le numesc french toast, sau pain perdu, în timp ce alții le știu drept german toast sau gipsy toast. Oricum s-ar numi, aceste frigănele țin loc de desert, de mic dejun sau de o gustare ideală.

Îți prezentăm rețeta de frigănele sărate:

  • 4 felii de pâine veche
  • 2 ouă
  • sare
  • 3 cubulețe de unt
  • 100 ml lapte
  • parmezan
  • ceapă verde

Pentru început, pune laptele într-un castron, iar în altul bate ouăle bine cu sare. Pune untul la topit și dă fiecare felie de pâine prin lapte, apoi prin ou și pune-o la prăjit până devine crocantă. Apoi, rade parmezan deasupra și adaugă ceapă verde tocată mărunt.

Citește și: De ce nu mai poartă Ștefania inelul de logodnă.Primele declarații, după ce s-a spus că s-a despărțit de Speak

Citește și: Ștefania și Speak, poveste de dragoste ca în filme! Au dezvăluit toate secretele relației lor:'Primul pas l-a făcut Ștefan, el m-a abordat, iar primul sărut a venit din partea amândurora’ / EXCLUSIV

Citește și: Alexandra Dinu recunoaște că i-a fost greu ca mamă singură:„E o responsabilitate uriașă, mi-a dat bătăi de cap în adolescență’/ EXCLUSIV

Poți servi aceste frigănele sărate cu cremă de brânză și somon, sau poți face din două felii de pâine în ou un sandvish cu șuncă și cașcaval.

Dacă vrei să faci varianta dulce, adaugă în amestecul de ou zahăr și esență de vanilie și rom, apoi după ce le scoți de la prăjit, tăvălește-le prin zahăr amestecat cu scorțișoară.

Oricum ai decide să le mănânci, frigănelele sunt delicioase, iar modurile prin care să le servești țin doar de creativitatea și imaginația ta. Poftă bună!

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton