Rețetă de frigănele de dovlecei. Aceste legume sunt extrem de versatile și pot fi integrate în nenumărate preparate. Fără doar și poate, printre cele mai gustoase sunt frigănelele. Se prepară simplu și sunt soluția salvatoare pentru un prânz frugal sau, de ce nu?, chiar și pentru o cină târzie.
CITESTE TOATA REVISTA VIVA! DE AUGUST, GRATIS, AICI!
Dacă nu ați încercat până acum o rețetă de frigănele de dovlecei, vă garantăm că va fi un succes și că va deveni curând preparata întregii familii. Servite calde sau chiar reci, frigănelele pot fi acompaniate cu un sos de iaurt sau chiar cu smântână și pot fi consumate atât ca atare, cât și ca garnitură pentru preparate din carne. Nu în ultimul rând, se potrivesc perfect cu o bere rece.
Rețetă de frigănele de dovlecei
Chiar dacă nu sunteți ași în bucătărie, frigănelele cu dovlecei nu vor reprezenta o provocare. Au la bază câteva ingrediente simple și de asemenea, accesibile. Le puteți găsi oriunde, chiar și în cămara dumneavoastră. După ce v-ați asigurat că ați bifat totul de pe listă, puteți începe! Urmați cu atenție pașii de mai jos!
Citește și: Clătite Ana Lugojana sau bănățene. Rețetă delicioasă
Citește și: Tartă cu dovlecei.Rețetă simplă și gustoasă
Citește și: Rețeta de paste carbonara a lui Florin Dumitrescu
Citește și: Rețetă de ciorbă de cartofi cu smântână.Ingredientul secret
Ingrediente
- 500 g dovlecei
- 200 g telemea de vacă sau brânză Feta
- 2 ouă
- piper măcinat (după gust)
- 200 g iaurt sau smântână (pentru servit)
Cum se prepară frigănelele din dovlecei
Rețetă de frigănele de dovlecei. Într-un vas adânc, dați pe răzătoarea mare dovlecii. Lăsați-i o vreme să se scurgă, pentru că se va aduna foarte multă zeamă. După ce-și lasă apa, stroarceți-i și puneți-i într-un vas încăpător. Radeți brânza peste ei și adăugați cele două ouă și un praf de piper. Dacă este cazul, puneți și un praf de sare, dar de obicei telemeaua sau brânza Feta sunt sărate. Amestecați cu grijă până obțineți o pastă omogenă.
Încingeți bine o tigaie antiaderentă (dacă nu, ungeți tigaia cu puțin ulei) și cu o lingură mai mare puneți din compoziție în vasul încins. Când începe să se rumenească pe o parte, cu o spatulă din silicon desprindeți cu grijă frigănelele și întoarceți-le pe partea cealaltă. Când s-au aurit pe ambele părți sunt gata.
Se pot servi calde, dar și reci, însoțite de un sos de iaurt, în care puteți pune și un cățel de usturoi și puțin mărar, sau cu smântână. Copiii le vor adora servite cu ketchup.
Foto: Shutterstock