Frigănelele sau pâinea prăjită cu ou este un preparat foarte rapid, ușor și gustos. Frigănelele pot fi dulci, când sunt date prin zahăr și scorțișoară sau sărate și mâncate, de exemplu, cu brânză. Iată cea mai bună rețetă de frigănelele, așadar, desertul copilăriei.
CITESTE TOATA REVISTA VIVA! DE MAI, GRATIS, AICI!
Rețetă de frigănele sau pâine prăjită cu ou este la îdemâa oricui. Frigănelele pot fi un mic dejun rapid sau o gustare între mese și, de ce nu, chiar o cină târzie, dacă nu ne face problemele în privința caloriilor. Cert este că nu există copil să nu iubească frigănelele, mai ales dacă la final îi sunt servite cu zahăr sau dulceață.
La Arad lumea le zice „bundás kenyér’ – adică „pâine în haină de blană’. Nemții le spun „Arme Ritter’ (Cavalerul Sarac’) sau Eierbrot (pâine cu ou), francezii le zic „pain perdu’ (pâine pierdută), englezii le numesc „French Toast’ sau „Poor Knights of Windsor’ (cavaleri săraci), iar spaniolii le zic „torrija’. Friganelele sunt un fel cunoscut la nivel mondial, așadar!
Ingrediente pentru rețeta de frigănele
Pentru frigănele avem nevoie de:
- pâine feliată
- 2 ouă
- 200 ml lapte
- un praf de sare
- 100 ml de ulei
Cum se prepară frigănelele
Se bat ouăle foarte bine, cu un praf de sare, amestecăm laptele și apoi înmuiem fiecare felie de pâine în acest amestec. Sau mai puteți încerca varianta de a trece feliile de pâine înainte prin lapte, dar nu le înmuiați exagerat, și apoi prin oul bătut. Astfel, oul formează o crustă frumoasă și delicioasă la suprafața pâinii. Există, însă, persoane care scot laptele din rețetă și trec feliile de pâine doar prin ou. Rezultatul este la fel de gustos!
Citește și: Prăjitura Albă ca Zăpada.Rețetă simplă și gustoasă
Citește și: Rețeta de șnițele a lui Cătălin Scărlătescu.Ingredientul secret
Citește și: Rețetă de negresă însiropată.Desert delicios
Între timp, să puneți tigaia cu ulei la încins și puneți feliile de pâine la prăjit doar când acesta este încins bine. Altfel, pâinea se va îmbiba de ulei și nu vă doriți asta!
Și, atenție, focul să fie unul mediu, așa încât frigănelele să nu se ardă imediat.
Le prăjiți pe ambele părți până devin aurii.
Pregătiți apoi, pe o farfurie, un amestec de zahăr și scorțișoară și treceți fiecare felie de pâine prin el. Sau, mai pot fi servite cu dulceață. Sau miere și fructe, depinde de gusturile și imaginația voastră!
Însă, dacă vă doriți un mic dejun sărat, mâncați-le ca atare cu brânză și chiar cu ceapă verde sau roșii, cu cremă de brânză și verdeață sau parmezan ras.
Sfat: puteți încerca rețeta și cu felii de cozonac, frigănelele ies și mai gustoase!