Rețetă de file de șalău cu sos de vin alb și cartofi natur

.

Rețetă de file de șalău cu sos de vin alb și cartofi natur. Un preparat simplu, ușor de gătit și cu un gust inedit. Dacă ai emoții atunci când vine vorba de prepararea peștelui, nu ezita să încerci rețeta recomandată de noi. Iată ingredientele necesare și modul de preparare!

CITEȘTE REVISTA VIVA! DE SEPTEMBRIE, GRATIS, AICI!


Rețetă de file șalău cu sos de vin alb și cartofi natur. Șalăul este un pește destul de apreciat în Europa, carnea sa având un conținut natural ridicat de proteine și Omega-3, dar și o structură delicată. Când vine vorba despre gastronomie. Acest pește poate fi gătit în cele mai diverse moduri – la cuptor, la grătar, în stil chinezesc sau pane. Dacă ești pasionat de arta culinară, șalăul este o alegere potrivită, carnea sa fiind adaptabilă oricărui tip de preparat.

Citește și: Cum se face sosul Bechamel cu ceapă


Citește și: Rețetă de fursecuri limbi de pisică

Citește și: Rețetă de macrou prăjit cu mălai și usturoi

Citește și: Rețetă de fursecuri cu ciocolată

Rețetă de file de șalău cu sos de vin alb și cartofi natur – Ingrediente

file de Șalău pentru o porție 200-250 gr.(se poate procura gata filetat)

ouă 2 buc.

sare, piper după gust

frișcă lichidă pentru gătit 100 gr

cartofi albi pentru fiert 500 gr

unt 50 gr

 verdeață (pătrunjel, mărar)

Rețetă de file de șalău cu sos de vin alb și cartofi natur – Mod de preparare

1. Începeți cu peștele. Carnea se asozează cu sare și piper, după gust. Într-un bolt, se bat ouăle cu o furculiță, după care se adaugă făină în ploaie, amestecându-se încontinuu. Compoziția este gata atunci când se aseamănă cu cea de clătite.


2. În această etapă, peștele se trece prin făină, iar apoi prin compoziția de ouă și făină. Ulterior, se prăjește în ulei încins, timp de 15 minute.

3. Acum, e timpul pentru prepararea sosului. Într-o tigaie mică, se adaugă un cub de unt, vinul, smântâna lichidă și 2-3 linguri de amidon. Se lasă la foc mic circa 2-3 minute, apoi se stinge și se asezonează cu sare și zeamă de lămâie, potrivit monitorulsv.ro.

4. Între timp, se fierb cartofii și se adaugă unt, verdeață proaspătă și sosul de vin. Poftă bună!

Sursa foto: Freepik