Rețetă de Falafel. Chiftele libaneze din năut sunt de post

.

Rețeta de Falafel nu este grea, iar chiftelele libaneze din năut sunt pe cât de delicoase pe atât de ușor de pregătit. Mai mult, Falafel este un preparat de post și pot fi consumate cu încredere de toți cei care țin Postul Paștelui.

CITESTE TOATA REVISTA VIVA! DE FEBRUARIE, GRATIS, AICI!

Falafelul este un fel de mâncare foarte îndrăgit în Orientul Mijlociu, format dintr-un amestec delicios de năut, ierburi proaspete și mirodenii. Se pare că falafelul își are originile în Egipt, atunci când creștinii din acea zonă au început să caute variante la preparatele din carne pentru lungile lor perioade de post.


Rețeta de Falafel este foarte ușor de făcut și necesită puține ingrediente. Ai grijă să alegi condimente de bună calitate , cum are fi chimionul și coriandrul și totul va ieși perfect.

Citeste si: Hummus de casă. Rețetă de post delicioasă

Citeste si: Ce este tahini și la ce poate fi folosit. Secretul unui hummus de casă perfect

Citeste si: Piure de mazăre. O rețetă simplă și delicioasă

Ingrediente pentru Falafel

– 250 g năut uscat

– 2 cepe tăiate mărunt

– 3 legături de pătrunjel


-2 lingurițe coriandru

-2 lingurițe chimion

– 1 linguriță rasă bicarbonat de sodiu

-1 lingură faină și 1 linguriță sare

Cum se prepară Falafel

Cel mai important este năutul. Acesta trebuie să fie neapărat nefiert. Pur și simplu puneți năutul uscat în apă rece și-l lăsați peste noapte. Se va hidrata și va fi perfect pentru falafel. Năutul fiert nu este potrivit pentru această rețeta pentru că nu are textura potrivită, potrivit jamilacuisine.ro. Mai puteți adaugă și usturoi sau ardei iute, dar asta rămâne la latitudinea voastră. Usturoiul merge foarte bine în această rețeta, însă dacă nu va place sau va provoacă probleme digestive, îl puteți omite.


Le serviți cu o salată și puțin iaurt și vor fi suficient de sățioase pentru un prânz copios. Sau, le puteți savura cu sos tahini, lipie și hummus.


Toate ingredientele se pun în blender și se transformă într-o pastă în care se adaugă apoi făina și bicarbonatul. Se amestecă bine cu lingura și apoi se formează chiftele cu mâna, așa cum procedați de obicei. Se prăjesc în ulei încins până se fac maronii.