Rețetă de dulceață de măceșe. Ai nevoie doar de 4 ingrediente

.

Rețetă de dulceață de măceșe. Unul dintre cele mai sănătoase fructe de pădure îl reprezintă măceșele. Acestea pot fi folosite în diverse preparate, însă dulceața este cu totul specială. Are un gust uimitor, o culoare plăcută și este plină de beneficii asupra organismului.

CITESTE TOATA REVISTA VIVA! DE SEPTEMBRIE, GRATIS, AICI!

Rețeta de dulceață de măceșe este extrem de ușoară. Ai nevoie doar de patru ingrediente pentru a obține un preparat senzațional! Chiar și sub această formă, măceșele își păstrează proprietățile și vitaminele!


Citește și: Prăjitura Valurile Dunării.O rețetă dulce și gustoasă

Citește și: Rețetă salată de bulgur.Ușor de preparat

Citește și: Rețetă de supă cremă de hribi.Rapidă și gustoasă!

Citește și: Ciorbă de ghebe în pâine de casă.O rețetă delicioasă

Rețetă de dulceață de măceșe – Ingrediente

  • 3 kg măceșe cântărite după curățare
  • apă
  • zeama de la o lămâie
  • 1 kg de zahăr

Rețetă de dulceață de măceșe – Mod de preparare

  1. Măceșele se spală în 3 ape și se pun la scurs, apoi se îndepărtează capătul negru cu ajutorul unui cuțit.
  2. Curățate, acestea se pun într-o oală mare și se acoperă cu apă rece. Este foarte important ca măceșele să fie complet sub apă!
  3. Se pune oala pe aragaz sau pe plita electrică, la foc mediu și se lasă la fiert aproximativ 50 de minute.
  4. Acum este momentul în care măceșele se testează. Extrage una și cu ajutorul unei furculițe încearcă să o strivești. Dacă este pasabilă, toate măceșele se pot scoate. Dacă nu, se mai lasă la fiert.
  5. După ce măceșele au fiert, se pasează bine cu ajutorul unui blender, apoi se trec printr-o sită deasă. Acest proces de trecere a măceșelor prin sită se poate face de două ori dacă pasta obținută nu este suficient de fină.
  6. Peste pasta obținută se adaugă zahărul și zeama de lămâie, iar dacă este nevoie, un pahar cu apă. Aceasta se pune la fiert pentru aproximativ o oră, notează Antena1.
  7. Dulceața se pune în borcane sterilizate și se acoperă cu o pătură până când se răcește complet.

Sursă foto: Shutterstock