Rețetă de dulceață de dovlecei. Ieftină și aromată

.

Dacă nu ați încercat până acum o rețetă de dulceață de dovlecei, vă provocăm să o faceți. Chiar dacă aceste legume au un gust neutru, veți fi surprinși de savoarea și de textura preparatului final. Nu în ultimul rând, această dulceață este ieftină și ușor de făcut.

CITESTE TOATA REVISTA VIVA! DE AUGUST, GRATIS, AICI!

Rețetă de dulceață de dovlecei. Da, o să spuneți că dovleceii sunt niște legume fără personalitate și ușor fade, însă trebuie să încercați această dulceață specială. Textura va fi asemănătoare celei de ananas, iar gustul, cu siguranță, surprinzător. Atât cei mari, cât și cei mici se vor îndrăgosti de ea, fiind delicioasă în combinație cu pâine și cu unt, la micul dejun.


Rețetă de dulceață de dovlecei

Dovleceii confiați în sosul de zahăr vor deveni translucizi și vă va surprinde nu doar aspectul, ci și gustul de… ananas. Asta și datorită vaniliei și lămâiei care vor complimenta gustul dovlecelului. Iată de ce aveți nevoie pentru a pregăti una dintre cele mai delicioase și surprinzătoare dulceți.

Citește și: Rețetă prăjitură cu căpșuni.E gata în doar oră

Citește și: Rețetă limbă cu măsline.Ingredientul care dă savoare

Citește și: Rețetă de tartă cu căpșuni.Cel mai gustos desert


Citește și: Cartofi franțuzești.Cea mai delicioasă rețetă

Ingrediente

  • 1,5 kilograme dovlecei
  • 1 kg zahăr
  • 4 pliculețe zahăr vanilat
  • zeama de la 1 lămâie (+ câteva felii subțiri de lămâie)

Cum se prepară dulceața de dovlecei


Rețetă de dulceață de dovlecei. Se curăță dovleceii de coajă și apoi se taie pe jumătate, pentru a fi scoși sâmburii. După aceea, se taie în cubulețe și se pun într-un vas cu apă clocotită. Se lasă 10 minute la fiert, după care se scurg bine de apă.

Separat, se pun la fiert 300 ml de apă cu zahărul, în jur de 15-20 de minute, până ce zeama începe să se lege. Apoi se adaugă zahărul vanilat, dovleceii și feliile de lămâie, tăiate subțiri (atenție la cantitate, pot deveni amare din cauza cojii). După alte 15 minute, se adaugă și zeama de lămâie. Se mai lasă să dea câteva clocote, apoi se oprește focul. Se toarnă dulceața în borcanele sterilizate în prealabil și se sigilează capacele. Se acoperă până a doua zi, pentru a se răci lent.

Foto: Shutterstock