Rețetă de drob vegetarian cu linte și ciuperci

.

Drobul vegetarian cu linte și ciuperci poate fi o alegere excelentă pentru persoanele care nu consumă carne, dar vor să se bucure de un preparat delicios la masa de Paște. Rețeta de drob cu linte și ciuperci nu este una complicată, iar preparatul este bogat în proteine și sărac în calorii. Iată cum se prepară drobul vegetarian cu linte și ciuperci!

CITEȘTE TOATĂ REVISTA VIVA! DE MARTIE, GRATIS, AICI!


Ingrediente pentru rețeta de drob vegetarian cu linte și ciuperci

1 cană de linte roșie

1 ceapă tocată mărunt

1 cană ciuperci proaspete tocate mărunt

1 morcov tocat cubulețe

2 ouă

2 legături leurdă

1 legătură usturoi verde sau după gust

1 legătură pătrunjel

1 legatură mărar

cimbru uscat după gust

2 linguri ulei de măsline

sare și piper

după gust, se poate adăuga și boia de ardei iute sau dulce

Citește și: Cum s-a afișat Gigi Becali în aeroport, înainte de a pleca la Muntele Athos:„Oamenii treceau pe lângă el și nu îl recunoșteau


Citește și: Bogdan Drăghici a divorțat cu scandal de prima soție:„Ne-a transmis poze că se plimbă prin oraș cu fetele în portbagaj

Cum se prepară rețeta de drob vegetarian cu linte și ciuperci

Lintea se fierbe timp de 15 minute. Într-o tigaie se sotează ceapa, ciupercile și morcovul în uleiul de măsline. Atenție, se sotează, nu se călesc și nu se prătejesc. Mai exact, se lasă în tigaie timp de 10 minute cât să se înmoaie și să rămână translucide. Astfel, aromele legumelor vor fi mai intense.


Într-un bol se adaugă lintea scursă bine de apă și legumele sotate, iar peste această compoziție adăugăm ouăle, verdețurile tăiate mărunt, cimbrul, sarea și piperul.


Punem compoziția într-o forma de chec unsă cu ulei sau tapetata cu hartie de copt (daca folosim o forma din silicon nu este nevoie ) si coacem drobul timp de 40 de minute la 180 grade Celsius. Se scoate din formă când este răcit, altfel riscăm să-l rupem.

Se serveste rece, pe un platou, alături de branză, ridichi, ceapa verde sau alte legume preferate!