Este vremea lor acum, așadar vă sugerăm să încercați o rețetă de drob de vinete. Veți face furori cu ea atât printre membrii familiei, cât și în rândul musafirilor. Nu în ultimul rând, este delicioasă, ieftină și simplu de făcut.
CITESTE TOATA REVISTA VIVA! DE SEPTEMBRIE, GRATIS, AICI!
Rețetă de drob de vinete. Nu se poate spune că a venit toamna oficial fără o salată, o tocană sau o musaca de vinete. Ne-am gândit să vă oferim însă o variantă mai puțin cunoscută, dar la fel de gustoasă și simplu de făcut. În plus, dat fiind că vinetele nu necesită prăjire, este cu siguranță mult mai dietetică. Nu în ultimul rând, este și economică, deoarece nu necesită ingrediente multe.
Rețetă de drob de vinete
Dacă nu ați încercat până acum să preparați drob de vinete, a venit momentul să o faceți – este vremea lor, iar gustul savuros al acestui preparat vă va cuceri pe deplin. Nu necesită cine știe ce talent în bucătărie și nici nu vă va răpi prea mult timp. Înschimb, rezultatul spectaculos va fi pe placul întregii familii. Iată de ce produse aveți nevoie pentru a-l pregăti!
Ingrediente
- 2 kg vinete
- 6 ouă
- 6 cepe mari
- 2 linguri de făină
- o ceșcuță de orez
- 2 legături pătrunjel
- 2 legături mărar
- 2 linguri de vegeta
- piper după gust
- 6 linguri ulei
Citește și: Rețetă de dovlecei umpluți cu carne. Un deliciu culinar
Citește și: Rețetă de tocăniță de ardei copți cu pui.Un deliciu!
Citește și: Ciorbă de burtă. Rețeta clasică, pas cu pas
Citește și: Rețeta originală de tiramisu. Cum se face cel mai popular desert Italian
Citește și: Rețetă pentru cele mai delicioase clătite la cuptor, cu brânză și prosciutto
Cum se prepară drobul de vinete
Vinetele se curăță de coajă, iar apoi se se taie cubulețe și se pun la fiert în jur de 20 de minute. Între timp, se curăță ceapa și se toacă mărunt, apoi se pune la călit în ulei. Când se aurește frumos, se adugă orezul ales și spălat în prealabil. Se mai călește puțin împreună cu ceapa, iar apoi se adugă trei ceșcuțe (aceeași măsură ca la orez) de apă fiartă și se lasă până fierbe și se umflă orezul.
Se lasă la răcit și pe urmă orezul și ceapa se amestecă bine cu vinetele, 5 ouă, făina verdeața, piperul și vegeta (dacă nu vă place, puteți pune sare în loc). De asemenea, se pot adăuga și câîiva căței de usturoi pisați.
Compoziția se răstoarnă într-o tavă unsă cu puțin ulei și se acoperă cu un ou bătut. Se dă vasul la cuptor, la foc potrivit, până capătă o culoare aurie. Se taie doar după ce s-a răcit complet.
Sursa: Libertatea