Rețetă de drob de post cu morcovi și cartofi

.

Rețetă de drob de post cu morcovi și cartofi. Suntem încă în post și până la festinul pantagruelic de Sărbători trebuie să mâncăm cu moderație. Fie că țineți sau nu post, această rețetă de drob cu legume va deveni preferata întregii familii. E perfectă ca aperitiv, dar și ca fel principal sau ca gustare, fiind extrem de sățios.

CITEȘTE REVISTA VIVA! DE NOIEMBRIE, GRATIS, AICI!


Rețetă de drob de post cu morcovi și cartofi. Chiar dacă drobul este specific sărbătorii Paștelui, asta nu înseamnă că nu puteți folosi și alte cărnuri sau, de ce nu?, doar legume pentru a-l prepara. Dat fiind că încă ne aflăm în Postul Crăciunului, vă propunem o rețetă de drob cu legume. Are un gust senzațional, iar lipsa cărnii nici nu se va face simțită.

Rețetă de drob de post cu morcovi și cartofi

Crăcinunul se apropie vertiginos, da, până atunci, cei mai mulți dintre noi țin post. Cum este destul de dificil să elimini dintr-o rețetă carnea, ouăle, untul și smântâna, mâncărurile de post nu prea ne fac cu ochiul. Iată însă o rețetă de drob de post cu legume care va fi chiar și pe placul celor mai pretențioși!


Citește și: Cea mai bună ciorbă de burtă DE POST. Ingredientul-minune care o transformă într-un adevărat deliciu

Citește și: Rețetă de ciorbă de perișoare recomandată de Mirela Vaida

Citește și: Rețetă tradițională de ostropel de pui. Cum se prepară

Citește și: Rețetă tort Red Velvet. Ideal pentru orice ocazie

  • 3 cepe
  • 2 morcovi
  • 2 cartofi mai mari
  • 2 ardei kapia tocati
  • 100 g măsline negre sau verzi feliate
  • 100 g ciuperci la conservă
  • 1 dovlecel
  • 200 g orez
  • mărar proaspăt tocat
  • pătrunjel proaspăt tocat
  • cimbru
  • tarhon (opțional)
  • sare, piper
  • 3 linguri ulei măsline
  • 6 linguri pesmet

Cum se face drobul cu morcovi și cartofi

Rețetă de drob de post cu morcovi și cartofi. Cartofii (în coajă) și orezul se pun la fiert, în vase separate. La fel și dovlecelul, tăiat cubulețe. Dat fiind că este o rețetă de post, orezul va ajuta mult la omogenizarea preparatului. Între timp, se toacă și cepele mărunt și se călesc în ulei. După ce devin sticloase, se adaugă și ardeii kapia, tocați, de asemenea, mărunt, și ciupercile. După ce se mai răcesc puțin cartofii, curățați-i de coajă și dați-i pe răzătoare. La fel și morcovii. Peste orezul fiert și scurs de apă se adaugă toate legumele, iar la final, pesmetul și verdeața, sarea și piperul. Deasupra se poate pune susan sau miez de nucă, din loc în loc.


Compoziția se pune într-o tavă tapetată în prealabil cu hârtie de copt și se lasă la foc mediu, în cuptorul preîncălzit, cel puțin 30 de minute. Este la fel de bun și rece, și cald.

Foto: Shutterstock