Rețetă de drob de miel, un preparat foarte îndrăgit de români, care nu lipsește de pe masa de Paște. Cum se prepară drobul tradițional, din carne de miel, vă spunem mai jos!
CITESTE TOATA REVISTA VIVA! DE MARTIE, GRATIS, AICI!
În mod tradiţional, credincioşii ortodocşi jertfesc, pentru Paște, un miel ce simbolizează jertfa lui Hristos pentru mântuirea neamului omenesc. Din acesta sunt realizate o multitudine de preparate ce vor fi servite de întreaga familie (drob, ciorbă, friptură), alături de ouă roşii şi pasca cu brânză.
Ingredientele pentru drobul de miel
Drobul de miel se prepară din măruntaie de miel (ficat, plămâni, inimă şi rinichi), verdeţuri (ceapă verde, mărar, pătrunjel, usturoi, leuştean), ouă (crude şi fierte), pâine înmuiată în apă sau lapte.
Măruntaiele fierte şi tocate sunt amestecate cu celelalte ingrediente şi condimente (sare, piper). Prapurul mielului este aşezat într-o tavă, peste care se pune amestecul de carne.
Ingredientele exacte pentru drobul de miel:
1 kg măruntaie de miel – ficat, plămâni, inimă, rinichi, splină
150 g unt sărat
2 cepe mari
6 ouă mari
3 legături de ceapă verde, tocate mărunţel
3 legături usturoi verde, mărunţit
100 g smântână
1 prapur de miel
2 legături pătrunjel, mărunţit
2 legături mărar, mărunţit
sare şi piper după gust
Citeste si: Drob de ciuperci. Rețetă simplă și gustoasă
Citește și: Cozonac dospit la rece.Rețeta Gabrielei Cristea
Citește și: Drob de miel.Rețeta lui Chef Cătălin Scărlătescu
Citește și: Gogoși de post cu bicarbonat.Rețetă simplă
Cum se prepară drobul de miel
Drobul are un conţinut caloric redus şi poate constitui aperitivul perfect pe masa de Paște. O felie de drob conţine 80 de kilocalorii. Deoarece carnea de miel nu este pe placul tuturor, drobul poate fi făcut şi din carne de pui.
Se spală organele şi se pun la fiert, după ce sunt gata le dăm prin maşină de tocat înpreună cu carne de porc.
Ceapă, usturoiul şi pătrunjelul se va tocă mărunt după ce au fost bine spălate şi se vor amestecă cu compoziţia de carne şi măruntaie se adaugă cele patru ou crude se condimeneteaza după plac şi se omogenizează bine toată compoziţia, după aceea se unge o tavă cu ulei şi se aşează un strat de compoziţie şi se ornează cu ouă fierte tăiate rondele, iar se adaugă un strat de carne, iar la sfârşit ouă. Se coace la cuptor până devine auriu deasupra. Îl testați și dacă vi se pare copt, opriți focul!
Drobul de miel este unul dintre cele mai apreciate mâncăruri tradiţionale, existând o serie de variaţii ale reţetei, potrivit realitatea.net. Una dintre acestea este utilizarea unei foi de aluat în locul praporelui. În majoritatea variantelor se aşază ouă fierte în centrul acestuia.
foto: jamilacuisine.ro