Această rețetă de dovlecei umpluți cu brânză este perfectă pentru perioada actuală, când dovleceii inundă tarabele românilor gospodari. Este gustoasă, se prepară rapid și poate fi consumată ca aperitiv, garnitură sau, de ce nu, fel principal.
CITESTE TOATA REVISTA VIVA! DE IULIE, GRATIS, AICI!
Este greu de găsit o rețetă ușoară de dovlecei umpluți cu brânză, mai ales că „zucchini-ul’ este un aliment atât de greu de preparat, pentru a scoate ce-i mai bun din el. Totuși, am testat o variantă care este extrem de rapidă – gata în doar o oră și care este, deopotrivă, și gustoasă, și arătoasă.
Citește și: Rețetă de șnițele de dovlecei. Ingredientul secret
Citește și: Rețetă de dovlecei la borcan pentru iarnă. Gustoasă și simplă
Citește și: Tartă cu dovlecei. Rețetă simplă și gustoasă
Citește și: Rețetă pentru budincă de dovlecei cu brânză
Secretul cu ajutorul căruia nu veți da greș cu această rețetă de dovlecei umpluți cu brânză este să adăugați în compoziție și o mână de orez care să închege și să echilibreze gusturile. Trebuie să aveți grijă să nu gătiți prea mult dovleceii, pentru că se vor înmuia și totodată își vor pierde și din proprietățile nutritive.
Ingrediente rețetă dovlecei umpluți cu brânză
Pentru prepararea dovleceilor umpluți cu brânză veți avea nevoie de:
- 3-4
dovlecei medii, cât mai drepți; - O ceapă
mare; - Jumătate
de cană de orez cu bob rotund; - 250
gr. de brânză telemea; - 50
gr. de cașcaval; - O cană
de smântână; - 2
linguri de ulei de măsline; - 2
linguri de pesmet; - O linguriță
de sare, piper, busuioc, rozmarin și alte condimente, în funcție de gust.
Mod de preparare rețetă de dovlecei umpluți cu brânză
- Se taie
dovleceii în jumătate, pe lung, se curăță de coajă și se scobesc; - Preîncălzim
cuptorul la 180 de grade Celsius, așezăm dovleceii cu mijlocul în sus și îi
coacem timp de aproximativ 15 minute; - În
timp ce dovleceii sunt la cuptor, înnăbușim ceapa într-o tigaie, adăugăm miezul
dovleceilor și amestecăm până ce se călesc; - Radem
telemeaua și, separat, într-un alt bol, și cașcavalul; - Fierbem
orezul timp de 20 de minute în două căni de apă și cu un praf de sare; - Apoi,
adăugăm legumele călite, brânza rasă și condimentele, pe care le gătim încă 3-4
minute; - Umplem
dovleceii cu această compoziție, punem smântănâ și deasupra adăugăm pesmetul și
cascavalul ras.
După 20 de minute, dovleceii umpluți cu brânză sunt gata. Poftă bună!
Sursa FOTO: Pixabay.