Rețetă de dovlecei umpluți cu brânză. Gata în doar o oră

 Lăstun Ana Maria
.

Această rețetă de dovlecei umpluți cu brânză este perfectă pentru perioada actuală, când dovleceii inundă tarabele românilor gospodari. Este gustoasă, se prepară rapid și poate fi consumată ca aperitiv, garnitură sau, de ce nu, fel principal.

CITESTE TOATA REVISTA VIVA! DE IULIE, GRATIS, AICI!

Este greu de găsit o rețetă ușoară de dovlecei umpluți cu brânză, mai ales că „zucchini-ul' este un aliment atât de greu de preparat, pentru a scoate ce-i mai bun din el. Totuși, am testat o variantă care este extrem de rapidă – gata în doar o oră și care este, deopotrivă, și gustoasă, și arătoasă.

Citește și: Rețetă de șnițele de dovlecei. Ingredientul secret

Citește și: Rețetă de dovlecei la borcan pentru iarnă. Gustoasă și simplă

Citește și: Tartă cu dovlecei. Rețetă simplă și gustoasă

Citește și: Rețetă pentru budincă de dovlecei cu brânză

Secretul cu ajutorul căruia nu veți da greș cu această rețetă de dovlecei umpluți cu brânză este să adăugați în compoziție și o mână de orez care să închege și să echilibreze gusturile. Trebuie să aveți grijă să nu gătiți prea mult dovleceii, pentru că se vor înmuia și totodată își vor pierde și din proprietățile nutritive.

Ingrediente rețetă dovlecei umpluți cu brânză

Pentru prepararea dovleceilor umpluți cu brânză veți avea nevoie de:

  • 3-4 dovlecei medii, cât mai drepți;
  • O ceapă mare;
  • Jumătate de cană de orez cu bob rotund;
  • 250 gr. de brânză telemea;
  • 50 gr. de cașcaval;
  • O cană de smântână;
  • 2 linguri de ulei de măsline;
  • 2 linguri de pesmet;
  • O linguriță de sare, piper, busuioc, rozmarin și alte condimente, în funcție de gust.

Mod de preparare rețetă de dovlecei umpluți cu brânză

  • Se taie dovleceii în jumătate, pe lung, se curăță de coajă și se scobesc;
  • Preîncălzim cuptorul la 180 de grade Celsius, așezăm dovleceii cu mijlocul în sus și îi coacem timp de aproximativ 15 minute;
  • În timp ce dovleceii sunt la cuptor, înnăbușim ceapa într-o tigaie, adăugăm miezul dovleceilor și amestecăm până ce se călesc;
  • Radem telemeaua și, separat, într-un alt bol, și cașcavalul;
  • Fierbem orezul timp de 20 de minute în două căni de apă și cu un praf de sare;
  • Apoi, adăugăm legumele călite, brânza rasă și condimentele, pe care le gătim încă 3-4 minute;
  • Umplem dovleceii cu această compoziție, punem smântănâ și deasupra adăugăm pesmetul și cascavalul ras.

După 20 de minute, dovleceii umpluți cu brânză sunt gata. Poftă bună!

Sursa FOTO: Pixabay.

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton