Rețetă de dovlecei umpluți. Un preparat simplu, ușor de făcut și ideal pentru sezonul în care ne aflăm. Timpul de preparare este de aproximativ o oră și jumătate, iar rezultatul va fi unul spectaculos. Dacă vrei să-și impresionezi familia cu o rețetă tradițională și delicioasă, nu ezita să încerci recomandarea noastră de dovlecei umpluți!
CITEȘTE REVISTA VIVA! DE SEPTEMBRIE, GRATIS, AICI!
Rețetă de dovlecei umpluți. Dovleceii pot fi preparați în nenumărate feluri: ciorbe, aperitive, mancăruri, zacuscă sau compot, murați, prajți, tarte, rulade. Umpluți cu carne, aceștia devin un preparat inedit și surprinzător. Iată modul de preparare!
Citește și: Rețetă de file de șalău cu sos de vin alb și cartofi natur
Citește și: Câtă drojdie se pune la pâinea de casă.Secretul unui aluat pufos
Citește și: Rețete cu prune uscate
Citește și: 10 rețete cu conopidă pentru toamna asta
Mod de preparare – Dovlecei umpluti
1. Dovleceii ii curatam de coaja (ai mei nu au fost asa de mari), le taiem un mic capacel si ii scobim cu o lingurita formand niste barcute. Ii lasam sa se scurga
2. Carnea o amestecam cu patrunjelul, oul, morcovul dat prin razatoare, busuioc uscat, sare si piper dupa gust.
3. Ceapa o calim putin in ulei si adaugam 100 ml suc de rosii si orezul spalat si scurs de apa, lasam la fiert pana scade sosul. Il lasam la racit dupa care adaugam carnea.
4. Umplem dovleceii cu amestecul de carne, acoperim cu felii de rosii si presaram cimbru deasupra.
5. Asezam dovleceii intr-o tava, adaugam restul de suc de rosii si daca mai este nevoie o cana de apa, acoperim cu folie de aluminiu si dam la cuptor cca 40 minute
Pofta buna!
Ingredientele si cantitatile le gasesti aici: https://sfatulparintilor.ro/reteteletale/feluri-cu-carne/reteta-zilei-dovlecei-umpluti/.
Sursa foto: Freepik