Dacă nu aveți idei pentru masa de prânz sau pentru o cină ușoară, vă recomandăm o savuroasă rețetă de dovlecei pane cu usturoi. Cu siguranță, acest preparat va deveni unul dintre favoritele întregii familii.
CITESTE TOATA REVISTA VIVA! DE IUNIE, GRATIS, AICI!
Rețetă de dovlecei pane cu usturoi. Dovleceii pane se numără printre preferații celor mici, însă un simplu ingredient, aflat în cămara oricărei gospodine, va transforma această legumă într-un preparat adorat de întreaga familie. Sunt gustoși și simplu de făcut, iar pașii îi puteți afla din rândurile de mai jos.
Rețetă de dovlecei pane cu usturoi
Pentru a găti cea mai simplă și ieftină, în egală măsură, rețetă de dovlecei pane, aveți nevoie de puține ingrediente, iar acestea se găsesc, de obicei, în cămara oricărei gospodine.
Ingrediente:
– 3 dovlecei medii
– 2 ouă
– 100 g făină
– 100 g pesmet fin
– pentru sos: o căpăţână de usturoi, 200 ml ulei, 2 linguriţe oţet (sau lămâie), sare, piper, mărar
– ulei pentru prăjit
Citește și: Pui cu smântână.Rețetă ușor de preparat
Citește și: Tochitură de porc cu cârnați.Rețetă simplă și gustoasă
Citește și: Prăjitură cu cireșe și brânză.Rețeta de vară perfectă
Citește și: Rețetă papanași cu brânză de vaci și griș.
Citește și: Supă de roșii.
Cum se prepară dovleceii pane cu usturoi
Rețetă de dovlecei pane cu usturoi. Se taie dovleceii sub formă de rondele de 1 cm grosine sau de bastonaşe. Deoarece lasă foarte multă apă, mai întâi se sărează și se lasă la scurs într-o sită cel puțin 30 de minute. Apoi se tăvălesc prin făină.
Se bat ouăle cu sare şi piper şi se trec feliile de dovlecei prin compoziţie. Se scot unul câte unul, se scurg, se dau prin pesmet şi se prăjesc în ulei încins. Se scot într-o sită sau pe un șervețel absorbant, ca să se elimine surplusul de ulei.
Apoi se face sosul de usturoi. Se curăţă usturoiul şi se pisează. Se adaugă un praf de sare. Apoi se pune o lingură de ulei şi se freacă cu o lingură de lemn până capătă consistenţa unui sos. Pe urmă se adaugă o linguriţă de oţet (sau lămâie dacă preferați gustul) şi se freacă până se încorporează. Se pune treptat uleiul şi restul de oţet (sau lămâie) frecând în continuare până îşi măreşte volumul de câteva ori. La final se adugă și mărarul tocat mărunt (opțional).
Dovleceii pane se servesc împreună cu sosul de usturoi.