Rețetă de dovlecei la cuptor. Ce mâncare poate fi mai bună pe timp de vară dacă nu cea în care se regăsesc legumele de sezon? Dovleceii gătiți la cuptor alături de alte legume reprezintă una dintre cele mai sănătoase și gustoase mâncăruri.
CITESTE TOATA REVISTA VIVA! DE IULIE, GRATIS, AICI!
Acum este sezonul celor mai gustoase legume. Printre vedetele verii se numără și dovleceii, și roșiile. Iar combinația dintre cele două este extrem de gustoasă, mai ales dacă totul este gătit la cuptor.
Citește și: Rețetă de dovlecei, gata în doar două minute
Citește și: Rețetă de găluște cu prune.
Citește și: Antonia, primele declarații după ce a fost cerută în căsătorie de Alex Velea:
Citește și: Ce se întâmplă în spatele camerelor, la Mireasa. Simona Gherghe:
Ingrediente – Rețetă de dovlecei la cuptor
- 1-2 dovlecei
- 2 roșii
- 2 cartofi
- 250 g parmezan ras
- oregano, pudră de ceapă, pudră de usturoi, busuioc
- sare și piper
- ulei de măsline
Mod de preparare – Rețetă de dovlecei la cuptor
În primul rând, cuptorul se pune la preîncălzit, la temperatură mare. Toate legumele se taie rondele, apoi cartofii se pun puțin la fiert, potrivit retete.unica.ro.
După ce cartofii au fiert puțin, toate legumele se așează într-o tavă. Se stropesc cu uleiul de măsline, se adaugă condimentele, apoi se presară parmezanul.
Tava se dă la cuptor pentru aproximativ 20 de minute sau până când cartoful este gătit.
Sursa foto: retete.unica.ro