Rețetă de dovlecei gratinați. Rețetele cu dovlecei sunt la mare căutare în această perioadă, așa că noi vă recomandăm rețeta de dovlecei gratinați, care este cât se poate de delicioasă. În plus, nu aveți nevoie nici de foarte multe ingrediente și tot ce trebuie să faceți este să respectați întocmai pașii de mai jos.
CITESTE TOATA REVISTA VIVA! DE IULIE, GRATIS, AICI!
Rețetă de dovlecei gratinați. În cazul în care doreați să le gătiți ceva gustos celor dragi, dar nu știați ce, aflați că rețeta de dovlecei gratinați recomandată de noi este ideală. În plus, nu veți petrece nici foarte mult timp în bucătărie pentru că se prepară repede, doar că va și dispărea la fel de repede datorită gustului incredibil.
Citește și: Rețetă de ciorbă de cartofi cu smântână.Ingredientul secret
Citește și: Rețetă pentru budincă de dovlecei cu brânză
Citește și: Rețetă de ruladă de dovlecei.Preparat delicios
Citește și: Rețetă rapidă de maioneză.E gata în doar 3 minute
Rețetă de dovlecei gratinați – Ingrediente
– 3-4 dovlecei cu miez portocaliu
– 100 g caşcaval
– 1 căpăţână de usturoi
– 100 g unt cu sare
– zeama de la o lămâie
– 1 legatura pătrunjel
– 2-3 linguri pesmet
Rețetă de dovlecei gratinați – Mod de preparare
1. Pentru început, spălați dovleceii. Apoi, tăiați-i felii medii.
2. Condimentați dovleceii cu sare și stropiți-i cu untul topi. Lăsați așa dovlecei în bol ca să se înmoaie.
3. Între timp, curățați usturoiul, zdrobiți-l și așezați-l printre feliile de dovlecei.
4. Apoi, acoperiți bolul cu o folie transparentă şi lăsați la macerat circa o oră, potrivit retete.unica.ro.
5. După care, luați o tavă de teflon sau de ceramică și tapetați-o cu unt și parmezan. Apoi, așezați feliile de dovlecei sub formă de evantai.
6. Stropiți dovleceii cu sosul în care au stat la macerat şi cu zeama de la o lămâie.
7. Băgați tava la cuptorul încins pentru a se gratina. Cu 10 minute înainte de a-i scoate din cuptor, presărați cașcaval ras peste.
Poftă bună!
Sursa Foto: pixabay