Rețetă de dovlecei cu cartofi și roșii la cuptor este un preparat cu un conținut scăzut de grăsimi. În Grecia, se mănâncă destul de des un astfel de preparat pentru că este gustos, simplu de făcut și chiar sățios. Vara asta se mănâncă ușor și sănătos!
CITEȘTE TOATĂ REVISTA VIVA! DE MAI, GRATIS, AICI!
Poți folosi în loc de roșii tăiate felii și pastă de roșii. De exemplu, le poți da prin răzătoarea mare și, astfel, ai obținut pulpa și sucul de la ele. Marginile vor deveni crocante, în timp ce la interior, ingredientele vor fi moi. În cazul în care ți se par prea uscate, folosește următorul truc: pune câteva linguri de apă în tavă, peste ele, și mai lasă-le câteva minute la cuptor, la foc mai mic. Totodată, poți completa și cu felii de ceapă, dacă vrei o aromă mai intensă.
Citește și: Rețetă de prăjitură Revani.Desertul tradițional grecesc
Citește și: Rețetă supă cremă de ciuperci cu năut
Citește și: Rețetă de ceafă de porc marinată la grătar
Citește și: Rețetă tartă cu brânză și sparanghel
Rețetă de dovlecei cu cartofi și roșii la cuptor. Ingrediente
- 1 dovlecel mediu
- 2-3 cartofi mari noi
- 3-4 roșii
- 1 linguriță cimbru uscat
- 1 linguriță rozmarin uscat
- 1 căpățână de usturoi
- 2-3 linguri ulei de măsline
- sare
- piper
Rețetă de dovlecei cu cartofi și roșii la cuptor. Mod de preparare
- Primul pas este să preîncălzești cuptorul la 190 de grade Celsius.
- Apoi, unge o tavă cu pereți înalți cu jumătate din cantitatea de ulei.
- Spală foarte bine legumele, înlătură capetele sau codițele, și taie-le felii nici prea subțiri, nici prea groase.
- Aranjează alternativ rondelele de legume, apoi pune căpățâna de usturoi în mijlocul tăvii.
- Presară ierburile aromatice, restul de ulei și potrivește gustul de sare și de piper.
- Acoperă cu folie de aluminiu și dă la cuptor pentru 35-45 de minute.
- Scoate folia și mai lasă încă 20-25 de minute până ce legumele s-au rumenit și s-au înmuiat.
- Le servești simplu sau ca garnitură.
Sursă foto: Profimedia