Rețetă de dovlecei, gata în doar două minute

 Mirea Roxana
.

Rețetă de dovlecei, gata în doar două minute. Îți prezentăm o modalitate de a găti rapid dovleceii, în cazul în care îți dorești ca vara să consumi mai multe legume. Pe de altă parte, pentru a evita căldura care se formează în bucătărie atunci când gătești în anotimpul torid, poți să folosești cuptorul cu microunde pentru această rețetă de dovlecei.

CITESTE TOATA REVISTA VIVA! DE IUNIE, GRATIS, AICI!

Rețetă de dovlecei, gata în doar două minute. Nu, nu este o glumă. Pentru a prepara dovlecei gustoși, perfecți pentru cină, ai nevoie doar de două ingrediente (cașcaval sau brânză de burduf și dovlecei) și de cuptorul cu microunde. Gustul te va da pe spate cu siguranță. Iată cât de ușor se prepară.

Citește și: Rețetă de bulion.Delicios și ușor de preparat

Citește și: Rețetă de budincă de dovlecei cu brânză.Ieftină și gustoasă

Citește și: Rețetă de supă cremă de dovlecei.Ușor de preparat

Citește și: Bulete de cașcaval.Cea mai simplă și gustoasă rețetă

Rețetă de dovlecei – Mod de preparare

1. Pentru început, spală și curăță dovleceii de coajă. Apoi, taie-i rondele subțiri.

2. Ulterior, dă pe răzătoare puțin cașcaval de bună calitate sau mărunțește brânză de burduf.

3. După care, tot ce trebuie să faci este să presari cașcavalul sau brânza pe rondelele de dovlecei.

4. Apoi, așază dovleceii pe farfurii rezistente la cuptorul cu microunde.

5. După care, introdu farfuria în cuptor, setează-l la temperatura maximă și lasă dovleceii la copt timp de două minute. Gustul te va da pe spate. Poți servi acești dovlecei cazi sau reci, împreună cu o salată de roșii, potrivit libertateapentrufemei.ro.

Dovlecei, modalități de preparare

Chiar dacă găsiți dovlecei în magazine în tot timpul anului, aceștia sunt cei mai gustoși vara, având în vedere că îi puteți cumpăra proaspeți din piață. În plus, există diverse modalități de a găti dovleceii. De exemplu, cubulețele de dovlecei conferă ciorbelor un gust aparte.

Pe de altă parte, pot fi adăugați cu încredere și în supele cremă, pentru consistență și savoare. În plus, dovleceii sunt foarte gustoși și gătiți la cuptor și pot servi pe post de garnitură pentru felul principal de mâncare.

O altă modalitate de a consuma această legumă este la grătar, doar cu sare deasupra. Dovleceii mai pot fi și prăjiți, făcuți pane. Tot ce trebuie să faceți este să îi treceți prin ou și făină, însă sunt mai puțin dietetici preparați în acest fel pentru că absorb mult ulei.

Sursa Foto: unsplash.com

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton