Rețetă de dovleac copt. El este desertul toamnei și preparatul care ne aduce aminte de gustul dulce al copilăriei. Pentru a îl prepara, nu ai nevoie de foarte multe ingrediente, iar timpul de pregătire este foarte scurt. Iată cum să faci acasă cea mai bună rețetă.
CITESTE TOATA REVISTA VIVA! DE SEPTEMBRIE, GRATIS, AICI!
Este un desert simplu și rapid pentru toate gusturile în care dovleacul este ingredientul principal, ia cei mici, cu siguranță în vor adora de la prima înghițitură.
Citește și: Dieta cu dovleac
Citește și: Rețetă de supă cremă de dovleac copt
Citește și: Supă cremă de dovleac
Citește și: Plăcintă cu dovleac
Rețetă de dovleac la cuptor. Ingrediente
1 dovleac mediu;
sare grunjoasă după gust;
ulei vegetal
Rețetă de dovleac la cuptor. Mod de preparare
Toamna, este sezonul dovleacului. Iată cu se prepară pas cu pas cum să faci cea mai bună rețetă de dovleac copt. Iată ce pași trebuie să urmezi:
Încinge bine cuptorul și tapetează o tavă care nu lipește cu hârtie de copt.
Următorul pas este să tai dovleacul felii (ca de pepene) sau chiar cubulețe, cum preferi.
Feliile de dovleac se pun în tavă, deasupra se presară ulei, un vârf de nucșoară și sare grunjoasă. Dacă preferi o porție de dovleac copt mai dulce și cu un plus de aromă, atunci poti să presari și o linguriță de zahăr brun deasupra.
Dă dovleacul la cuptorul încins, lasă-l la copt 20-30 de minute până când observi că dovleacul este moale, scrie unica.
Ce beneficii și contraindicații are dovleacul
Reglează tensiunea arterială – consumul de dovleac este benefic pentru sănătatea inimii, iar datorită conținutului ridicat de potasiu, poate fi de ajutor în tratarea hipertensiunii
Reduce riscul de apariție a diabetului – semințele și pulpa dovleacului conțin substanțe care ajută la absorbția glucozei în țesuturi și la menținerea acesteia la un nivel optim și poate fi de ajutor în prevenirea apariției diabetului de tip 2.
Ține colesterolul sub control – dovleacul este bogat în antioxidanți care ajută la reglarea colesterolului și previne oxidarea colesterolui rău (LDL).
Ajută digestia – datorită conținutului ridicat de fibre, dovleacul este benefic pentru îmbunătățirea digestiei și poate ajută în combaterea constipației.
Întărește sistemul imunitar – dovleacul conține o cantitate ridicată de vitamina C și betacaroten, ambele fiind benefice pentru întărirea sistemului imunitar. Odată ajuns în organism, betacarotenul este transformat în vitamina A, care declanșează producția de leucocite, celulelele albe din sânge care lupta cu infecțiile.
Stimulează pierderea în greutate – dovleacul are un conținut scăzut de calorii (sub 50 de calorii pentru 245 de grame) și este o sursă bogată de fibre, care sporesc senzația de sațietate, fiind de mare ajutor în curele de slăbire.
Sursa foto Shutterstock