Rețetă de dovlecei la cuptor. O rețetă savuroasă

.

Ce poate fi mai frumos decât momentul în care vara apar legumele proaspete pe tarabele din piață? În acest sens, am pregătit o rețetă de dovlecei la cuptor extrem de gustoasă, care este și sănătoasă, pentru că are în compoziția sa o mulțime de alte legume.

CITESTE TOATA REVISTA VIVA! DE IUNIE, GRATIS, AICI!

Teoretic, această rețetă de dovlecei la cuptor se prepară din doar 4 ingrediente și condimente alese în funcție de gust. Practic, însă, este o mâncărică atât de versatilă, încât poți să adaugi în ea multe alte lucruri, printre care și carne sau alte legume, chiar dacă are la bază doar dovlecei, cartofi, roșii și parmezan.  


Citește și: Rețetă de gogoși cu paharul. Sunt extrem de gustoase

Citește și: Ciorbă de văcuță. Rețetă tradițională delicioasă

Citește și: Rețetă de chiftele din piure de cartofi. Ușor de preparat

Citește și: Rețetă mâncare de roșii. Este o tocană savuroasă

Reteța de
dovlecei la cuptor este bună de pregătit în orice anotimp, mai ales dacă te
gospodărești și pui de vara dovlecei și alte legume la congelator. Perfectă și
pentru cei care nu consumă carne, poate fi preparată și pentru cei mai
pretențioși carnivori dacă adaugi puțină vită sau fâșii de piept de pui. Totuși,
iată cum prepari pas cu pas această rețetă de dovlecei la cuptor.


Ingrediente rețetă de dovlecei la cuptor

Pentru o tavă de dovlecei
la cuptor ai nevoie de:

  • 3-4
    dovlecei potriviți;
  • 5
    roșii coapte, de mărime medie;
  • 3-4
    cartofi albi;
  • 100
    gr. parmezan;
  • 2
    linguri ulei de măsline;
  • Busuioc,
    rozmarin, oregano, sare și piper (sau orice alt condiment, în funcție de
    preferințe).

De altfel, poți să mai adaugi ceapă, ardei gras, carne de pui (fiartă în prealabil) sau de vită, vinete și orice alte legume îți mai trec prin cap. Garantăm că va fi la fel de gustoasă, poate chiar mai mult!

Mod de preparare dovlecei la cuptor

  • Taie
    toate legumele și pune cartofii la fiert aproximativ 7-10 minute, pentru că se
    gătesc mai greu decât dovleceii sau roșiile;
  • Aranjează
    legumele tăiate rondele într-o tavă (preferabil rotundă, dar nu contează
    neapărat) în formă de cerc: un rând de dovlecei, unul de cartofi, unul de roșii
    și tot așa până terminăm legumele;
  • Stropește
    întregul amestec cu ulei de măsline, presară condimente și acoperă cu parmezan.
    Orientativ, noi am sugerat (doar) 100 gr., dar poți să adaugi și mai mult;
  • Pune
    tava cu dovlecei la cuptor cca. 25 de minute;
  • Când este
    gata, pregătește o salată asortată, murături sau smântână și bucură-te de
    această rețetă de dovlecei la cuptor, care este un deliciu culinar!

Sursa FOTO: Unshplash.