Rețeta de creveți la tigaie, cu unt și usturoi, este extrem de ușoară și rapidă! Creveții la tigaie sunt un deliciu și imposibil să nu-i surprindeți plăcut pe cei dragi dacă le pregătiți acest fel de mâncare. Iată cum se prepară creveții la tigaie, cu unt și usturoi!
CITEȘTE REVISTA VIVA! DE DECEMBRIE, GRATIS, AICI!
Creveții la tigaie vă pot salva oricând vreți să mâncați ceva bun la cină, dar nu aveți timp și nici răbdare pentru un fel de mâncare complicat. Sunt delicioși și atât de ușor de pregătit!
INGREDIENTE rețetă de creveți la tigaie pentru două porții
400 g creveţi proaspeţi sau congelaţi
70 g unt
o lingură de ulei de măsline
3 căţei de usturoi (sau mai mulți, în funcție de gust)
sucul de la o jumătate de lămâie
50-70 ml de vin alb sec (sau puteți găti și fără)
sare și piper
paprika iute (fulgi de chilli) sau dulce, după preferință
pătrunjel proaspăt
Citește și: Cum a scăpat Iulia Albu de problema căderii părului:Nu m-am axat doar pe medicație, ci și pe…
Citește și: Cum arată acum Conchita Wurst, femeia cu barbă care a câștigat Eurovision 2014.Este de nerecunoscut acum
Cum se prepară creveții la tigaie
Spălați bine creveții! În cazul în care folosiți congelați, îi lăsați înainte la dezghețat.
Într-o tigaie antiaderentă, puneți untul și uleiul de măsline. Nu trebuie să așteptați să se topească untul complet, puteți adăuga usturoiul tocat.
În maxim 1 minut adăugați și creveții pentru că usturoiul se arde foarte repede și devine amărui.
Creveții se gătesc maxim 3-4 minute. Veți vedea că își schimbă culoarea în roz. Îi întoarceți pe ambele părți, puneți sucul de lămâie și pătrunjelul, sarea, piperul, vinul alb – dacă ați decis să adăugați, fulgii de chilli și mai lăsați totul jumătate de minut.
Creveții gătiți prea mult devin cauciucați.
Opriți focul și sunt buni de servit!
Sunt excelenți cu pâine prăjită alături pentru că sosul de unt format nu trebuie subestimat! Este delicios!
- Vezi si cum gatesti creveții pentru a fi suculenți