Rețetă de cremșnit cu cremă de vanilie. Ușor de preparat

.

Rețetă de cremșnit cu cremă de vanilie. Cremșnitul este o prăjitură delicioasă și ușor de pregătit! Este posibil să ne pară un desert complicat, dar rețeta pentru cremșnit cu cremă de vanilie este foarte ușoară. Cremșnitului i se mai spune și cremeș, așa că dacă găsiți în rețete și acest termen, să știți că este fix aceeași prăjitură!

CITESTE TOATA REVISTA VIVA! DE IUNIE, GRATIS, AICI!

Cremșnit sau cremeș, o rețetă de prăjitură cu foi foetaj și cremă de vanilie delicioasă. Versiunea frantuzească a acestui cremsnit este clasicul Millefeuille sau Tort Napoleon. Acesta este compus din 3-4 straturi de foietaj care alterneaza cu crema de patiserie si este decorat cu o glazura alba din fondant decorata cu linii de ciocolata Iată cum se face cremșnitul cu cremă de vanilie!


Ingrediente pentru rețeta de cremșnit cu cremă de vanilie

  • 1 pachet foi cremşnit (cremeş)
  • 250 ml frişcă lichidă
Pentru crema de vanilie de la cremșnit
  • 500 ml lapte
  • 4 ouă
  • 4 linguri făină ( cand dorim sa inlocuim faina dintr-o crema cu amidon vom pune 1/2 din cantitatea de faina indicata de reteta. Avantajul major al amidonului este ca fierbe instantaneu, ajung 2-3 clocote, pe cand faina necesita un timp de fierbere de 3-5 minute )
  • 10 linguri zahăr
  • 1 plic zahăr vanilat

Rețetă cremșnit cu cremă de vanilie – mod de preparare


Faina cu 100 ml lapte se amestecă și se lasă deoparte. Restul laptelui împreună cu ouăle, zahărul și zahărul vanilinat se pun pe foc amestecând continuu. Pentru a o aromatiza, folositi și pastaie de vanilie, gustul este incomparabil mai bun decat cel al esentei de vanilie

Citește și: Ciorbă de salată verde. Perfectă pentru zilele toride de vară!

Citește și: Trei rețete de salate ideale pentru slăbit și gustoase

Citește și: Prăjitura Albă ca Zăpada. Rețetă simplă și gustoasă


Când fierbe, se pune compoziţia de făina cu lapte și se continuă fierberea amestecând continuu. Este gata când se obţine o cremă groasă. Se lasă sa se racească și apoi se mixează pentru a obţine o cremă foarte fină.


În tava de aragaz se așează o primă foaie, se toarnă crema care se
întinde cu o spatulă sau cu un cuţit cu lama groasă, apoi se toarnă
frișca bine bătută, se nivelează, se acoperă cu o altă foaie și se dă la
rece de pe o zi pe alta.

Se taie cu un cuţit foarte bine ascuțit și se servește presarată cu zahăr pudră din abundenţă.

sursa: Unica.ro