Rețetă de creme brulee. Cel mai fin desert franțuzesc

.

Cea mai bună rețetă de creme brulee este pe cât de simplu de făcut, pe atât de rapidă. Conține puține ingrediente, însă rezultatul este fabulos. Nimic nu se compară cu o porție de creme brulee rece, într-o zi toridă de vară!

CITESTE TOATA REVISTA VIVA! DE MAI, GRATIS, AICI!

Cei care au căutat o rețetă de creme brulee (crème brûlée) pe internet s-au lăsat descurajați poate de faza finală a gătirii, când zahărul de deasupra trebuie caramelizat cu arzătorul… Dacă nu dispuneți însă de acest gadget de bucătărie, puteți folosi cu același succes arzătorul cuptorului. Care este diferența între crema clasică de zahăr ars, desertul copilăriei, și creme brulee? Cea din urmă se prepară cu smântână lichidă, nu cu lapte, și este mult mai fină. Acum nu rămâne decât să încercați acest desert clasic din bucătăria franțuzească!


Citește și: Prăjitura Albă ca Zăpada. Rețetă simplă și gustoasă

Citește și: Rețetă prăjitură deșteaptă. Se separă singură în trei straturi

Citește și: Prăjitură ușoară cu frișcă și căpșune

Citește și: Prăjitură pufoasă cu cireșe

Citește și: Prăjitură fragedă cu mere. Rețetă de post

Rețetă creme brulee, cel mai fin desert

Pentru a pregăti o rețetă de creme brulee reușită, trebuie să țineți cont mai întâi de niște mici secrete. Smântâna pentru frișcă trebuie să aibă cel puțin 30% grăsime, iar ouăle trebuie să fie proaspete. De asemenea, este indicat să folosiți o păstaie de vanilie în loc de esență. Iată de ce aveți nevoie pentru a prepara creme brulee.


Ingrediente creme brulee

  • 500 ml smântână pentru frișcă
  • 1 păstaie de vanilie
  • 5 gălbenușuri
  • 1 vârf de cuțit de sare
  • 50 g zahăr pudră
  • 4 linguri zahăr brun/zahăr tos pentru ars

Cum se prepară creme brulee

  • Gălbenușurile de ou se pun într-un castron mare și se freacă temeinic cu zahărul pudră (puteți folosi și zahăr tos, dar va dura mai mult) până ce amestecul ajunge la o consistență cremoasă.
  • Frișca lichidă se pune într-o cratiță, în care se adaugă și semințele de la păstaia de vanilie, și se aduce la fierbere. Apoi, se toarnă ușor crema fierbinte peste ouăle bătute cu zahăr și se amestecă încontinuu cu telul, până se obține o compoziție cremoasă de culoare galben-pal.
  • Pregătiți 6 forme de ceramică sau ramekin. Turnați amestecul în formele de ceramică, distribuindu-l uniform. Apoi puneți formele în tava cuptorului.
  • Turnați apă fierbinte în tavă, în așa fel încât să acopere formele până la jumătate.
  • Se pune tava la cuptorul preîncălzit la 160 pentru o oră. Când crema tremură la atingere, este gata de scos din cuptor.
  • Lăsați să se răcească complet. Apoi, acoperiți formele cu folie de plastic și dați-le la frigider cel puțin 2 ore.
  • Înainte de servire, puneți pe fiecare porție câte o linguriță de zahăr brun, apoi caramelizați-l cu arzătorul sau la cuptor, sub grill, până se formează o crustă tare.

Foto: Pixabay