Rețetă de creier pane. Ingredientele care dau savoare

.

Rețetă de creier pane. Această rețetă este perfectă pentru masa de prânz. În plus, creierul pane este un preparat pentru care nu ai nevoie de foarte multe ingrediente. De asemenea, nu vei petrece nici foarte mult timp în bucătărie pentru că rețeta va fi gata imediat.

CITESTE TOATA REVISTA VIVA! DE IUNIE, GRATIS, AICI!

Rețetă de creier pane. Creierul pane poate să fie servit atât ca aperitiv, cât și ca fel principal. Să nu mai spunem că este foarte delicioas alături de o garnitură de cartofi nature sau piure. De asemenea, creierul pane poate fi servit și împreună cu o salată. Tot ce trebuie să faceți pentru a prepara cel mai custos creier pane este să urmați pașii de mai jos.


Citește și: Rețetă de păstăi cu usturoi.Simplu și delicios

Citește și: Rețetă de mâncare de vinete cu carne.Ușor de preparat

Citește și: Rețetă de cartofi umpluți cu carne.Se prepară foarte ușor

Citește și: Rețetă de pandișpan cu vișine.Un desert delicios

Rețetă de creier pane – Ingrediente

– 500 g creier de porc

– doua oua

– 5-6 linguri de faina

– 5-6 linguri de pesmet

-sare, piper

– ulei pentru prajit

– apa pentru fiert

– o lingura cu otet

– (optional) o ceapa, un morcov, o foaie dafin, cateva boabe de piper, cascaval


Rețetă de creier pane – Mod de preparare

1. Lăsați creierul în apă rece timp de două
ore, înainte de a vă apuca de gătit.

2. Apoi, spalăți-l și tăiați-i firișoarele
roșii. După care, lăsați creierul într-o strecurătoare pentru a se scurge apa.

3. Între timp, puneți apa la fiert împreună cu o linguriță de sare și o lingură de oțet. Puteți fierbe creierul doar în această apă sau, pentru un gust și mai interesant, puteți să adăugați în apă și o ceapă, un morcov tăiat în bucăți mari, foaia de dafin și boabele de piper, potrivit divahair.ro.

4. După ce apa a început să fiarbă, adăugați
creierul și lăsați la fiert timp de 10-15 minute. Nu uita să luați spumă care
se formează deasupra.


5. Apoi, scoateți creierul și lăsați-l să se
răcească. Aveți grijă ca acesta să nu se sfărâme.

6. Pentru prepararea creierului pane aveți
nevoie de trei farfurii în care să puneți făina, pesmetul și ouăle, pe care le
condimentați după gust și le bateți ca pentru omletă.

7. Dacă vreți, în farfuria cu pesmet puteți să
adăugați și cașcaval ras.

8. Apoi, treceți fiecare bucățică de creier
prin făină, apoi prin ou și după prin pesmet, după care puneți la prăjit în
uleiul încins timp de două-trei minute pe fiecare parte.


9. După ce s-au rumenit, bucățile de creier
pane se scot pe un prosop de hârtie pentru a se absorbi surplusul de ulei.

Poftă bună!

Sursa Foto: shutterstock.com