Rețeta de cozonac a lui Sorin Bontea. Se prepară rapid

.

Rețeta de cozonac a lui Sorin Bontea. Celebrul bucătar de la Chefi la cuțite a dezvăluit că unul dintre prepratele sale preferate este cozonacul. Rețeta propusă de Sorin Bontea este una care se prepară ușor și este un desert ideal, mai ales că se apropie sărbătorile pascale.

CITESTE TOATA REVISTA VIVA! DE MARTIE, GRATIS, AICI!

Pentru rețeta de cozonac a lui Sorin Bontea nu avem nevoie de foarte multe lucruri. Celebrul bucătar de la Chefi la cuțite a oferit și câteva sfaturi referitoare la prepararea acestui delicios desert. Sorin Bontea a explicat pas cu pas care sunt etapele pentru a prepara cozonacul perfect.


Rețeta de cozonac a lui Sorin Bontea –
Ingrediente

Pentru aluat:

– un kilogram de făină,

– 350 de grame de zahăr,

– 8 gălbenușuri,

– coajă de lămâie și portocală rasă și uscată,

– 50 de militri de ulei de floarea soarelui,

– 400 ml lapte,

– 150 g unt.

Pentru compoziție:

– 6 albușuri,


150 de grame de zahăr,


80 de grame de cacao,


250 de grame de nucă,

– 250 de mililitri de esență de rom.

Citește și: Tartă cu lămâie.Rețeta lui Florin Dumitrescu

Citește și: Rețetă de pască din ciocolată.Desertul ideal pentru Paște


Citește și: Plăcintă cu portocală.Rețeta preparată Majda la Chefi la Cuțite

Citește și: Rețetă de braga, băutura răcoritoare pe care o consumau bunicii

Rețeta de cozonac a lui Sorin Bontea – Mod de preparare

Aluat

– În făină, amestecați drofdia, coaja de
lămâie și coaja de portocală.

– „Dacă pui sarea în gălbenușurile de ouă
devine mai intensă culoarea. Am să pun 150 de grame de unt, am să-l topesc’, a spus
Sorin Bontea.

– Dizolvați zahărul în lapte, dar acesta să nu
fie fierbinte. După acre, adăugați ouăle și extractul de vanilie în făină și
apoi laptele.

– Când aluatul se omogenizează bine, adăugați
treptat untul combinat cu ulei, puțin câte puțin.

– După care, frământați bine aluatul de
cozonac.

– Lăsați aluatul la crescut pentru o oră – o oră
și jumătate, însă, la fiecare juătate de oră, trebuie lungit și împăturat din
nou.

Compoziție

– Bateți albușurile spumă cu zahărul până va
rezulta o bezea

– Apoi, adăugați toate celelalte ingrediente


– După ce aluatul a crescut, împărțiți-l în
patru bucăți (vor rezulta 2 cozonaci).

– Umpleți fiecare bucată, iar apoi,
împletiți-le câte două.

– Puneți cozonacii la cuptor pentru 50-60 de
minute, la 170 de grade.

Poftă bună!