Dacă urmează să aveți musafiri sau pur și simplu doriți să vă surprindeți familia cu o tratație gustoasă, vă oferim cea mai simplă rețetă de covrigei de casă. Vor deveni rapid preferații familiei.
CITESTE TOATA REVISTA VIVA! DE IULIE, GRATIS, AICI!
Dacă nu ați încercat până acum o rețetă de covrigei de casă, vă provocăm să încercați cel mai simplu și savuros preparat. Poate constitui un aperitiv perfect sau, pur și simplu, poate fi servit, într-un weekend călduros, alături de un pahar de bere rece. Covrigeii sărați sunt fragezi, delicioși și se topesc în gură. Vor deveni rapid preparatul favorit al întregii familii.
Rețetă de covrigei de casă
Pentru a pregăti cea mai gustoasă rețetă de covrigei de casă nu aveți nevoie de foarte multe ingrediente, însă prepararea lor necesită un timp mai mare de lucru și ceva îndemânare în bucătărie. Merită însă tot efortul. Iată de ce ingrediente aveți nevoie pentru a pregăti covrigeii!
Citește și: Rețetă de dovlecei umpluți cu piept de pui și ciuperci. Un deliciu!
Citește și: Rețetă de păstăi cu usturoi. Simplu și delicios
Citește și: Rețetă de mâncare de vinete cu carne. Ușor de preparat
Citește și: Bulete de cașcaval. Cea mai simplă și gustoasă rețetă
Citește și: Rețetă de bulion. Delicios și ușor de preparat
Ingrediente
- un pachet de unt
- 250 g telemea
- 250 g făina
- 100 g cașcaval (+ cașcaval pentru presărat deasupra)
- un ou bătut (pentru uns covrigeii)
- chimen, mac, susan, semințe (după gust)
- sare (dacă mai este cazul)
Cum se prepară covrigeii de casă
Rețetă de covrigei de casă. Pentru a prepara aluatul de covrigei, puneți în castronul mixerului untul, brânza, cașcavalul, telemeaua (rase) și mixați-le până se formează o cremă onctuoasă. Apoi, se adaugă făina. Dacă vi se pare că este prea moale compoziția, mai puteți adăuga o lingură, două de făină. Gustați aluatul, pentru că s-ar putea să nu mai fie nevoie să adăugați sare.
Se frământă la viteză mare (o puteți face și manual) până ce aluatul capătă consistență. Din compoziție se formează apoi o bilă, care se pune în folie alimentară și se lasă la frigider 2-3 ore. Puteți lăsa aluatul la frigider și de pe o zi pe alta.
După ce a stat la frigider, aluatul se întinde (cam 5 mm) cu sucitorul pe planșa pe care ați presărat făină în prealabil și se taie cu o formă specială pentru covrigei. Se pretează însă și pentru formă de bastonașe, așadar, dacă nu aveți forma specială puteți face sărățele.
Între timp, se încălzește cuptorul la 180 de grade, iar covrigeii se ung cu oul bătut, peste care se adaugă chimen și cașcaval ras, după gust. Se pun la copt într-o tavă pe care ați pus hârtie de copt. Procesul de coacere durează în jur de 15 minute. În momentul în care s-au rumenit frumos deasupra sunt gata.
Foto: Shutterstock