Rețetă de cornulețe cu smântână și untură. Un dulce fraged, numai bun pentru cei mici, dar și pentru cei mari. Cu siguranță, le-ai savurat în copilărie și au fost unul dintre deserturile tale preferate. Iată cum prepari cornulețele cu smântână și untură!
CITEȘTE TOATĂ REVISTA VIVA! DE MAI, GRATIS, AICI!
Mai ții minte cum bunica ta, și chiar mama, făceau cele mai bune cornulețe de sărbători sau de zilele de naștere? Sunt extrem de fragede și, pur și simplu, ți se topesc în gură. Vestea bună este că le poți umple cu ce fel de gem sau dulceață preferi, chiar și cu ciocolată. Un desert perfect de savurat în weekend sau în familie!
Rețetă de cornulețe cu smântână și untură. Ingrediente
- 420 g făină albă
- 230 g smântână fermentată
- 230 g untură
- 350 g gem sau dulceață
- 120 ml lapte
- 2 linguri zahăr alb
- 1 linguriță drojdie instant
- 1 ou
- 2 gălbenușuri
- 1 plic zahăr vanilat
Rețetă de cornulețe cu smântână și untură. Mod de preparare
- Preîncălziți cuptorul la 180 de grade Celsius.
- Se dizolvă drojdia și 1 linguriță de zahăr în lapte cald.
- Într-un castron separat, combinați ouăle cu smântâna. Adăugați amestecul de drojdie.
- Într-un castron mare, combinați făina, untul și omogenizați. Puneți drojdia și amestecați la viteză medie până se combină bine.
- Formați o bilă de aluat și o împărțiți în 8 părți egale.
- Întindeți fiecare bilă de aluat și o porționați în triunghiuri egale.
- Adăugați 1-2 lingurițe de umplutură pe marginea mare (de bază) a triunghiului.
- Apoi, le rulați în formă de semilună.
- Transferați pe o tavă cu hârtie de copt, lăsând spațiu între cornulețe.
- Coaceți 12-15 minute, până devin aurii.
- Le decorați cu zahăr pudră sau alte toppinguri.
Sursă foto: Pixabay