Rețetă de conopidă murată. Cea mai bună perioadă a anului pentru punerea murăturilor în saramură, este toamna târziu, după ce s-a lăsat frigul. Vremea mai rece le garantează o fermentație mai lentă, ceea ce înseamnă ce ele vor fi mult mai bune. Conopidele murate sunt foarte delicioase și potrivite pentru orice masă. Ele se prepară ușor și se potrivesc pentru orice masă.
CITEȘTE REVISTA VIVA! DE SEPTEMBRIE, GRATIS, AICI!
Pentru a face conopidă murată nu ai nevoie de foarte multe ingrediente, nici de prea mult timp petrecut în bucătărie. Iată cum se prepară această rețetă simplă care vă va oferi un plus de savoare în fiecare farfurie.
Citește și: Rețetă de supă cremă de conopidă
Citește și: Ciorba de conopidă cu pui
Citește și: Mâncare de conopidă cu pui
Citește și: Conopidă de post în pâine
Rețetă de conopidă murată. Ingrediente
3 conopide
1 kg morcovi
100 ml oţet
foi de dafin
piper boabe
boabe de muştar
boabe de ienibahar
seminţe de mărar
sare grunjoasă
apă cât cuprinde
Rețetă de conopidă murată. Mod de preparare
La început, speli bine de tot conopida, o rupi în bucheţele şi o laşi în apă cu oţet 30 de minute, pentru a îndepărta eventualii gândăcei care obișnuiesc să stea pe aceste legume.
Apoi, iei bucățelele și le așeziîn borcane bine sterilizate. În continuare,
aşezi felii de morcovi printre bucheţelele de conopidă şi pui foi de dafin, boabe de piper, de muştar şi de ienibahar, scrie clickpoftabuna.
Separat, se fierbe apa cu câte o lingură de sare la fiecaree litru de apă. Apoi, adaugi seminţe de mărar şi torni sa ramura fierbinte peste conopidă. Închizi borcanele ermetic şi depozitezi conopida murata într-un loc rece şi bine aerisit.
Conopida murata se foloseşte ca garnitură la friptura de porc sau la alte preparate culinare grase.