Rețetă de compot de struguri, fără conservanți. Toamna se apropie cu pași repezi, iar cămarele trebuie completate cu multe alte bunătăți.
CITEȘTE TOATĂ REVISTA VIVA! DE AUGUST, GRATIS, AICI
Indiferent că vei consuma doar fructele sau vei bea lichidul dulceag, compotul este potrivit în zilele reci de toamnă sau iarnă, când vei avea nevoie de energie.
Rețetă de compot de struguri, fără conservanți. Ingrediente
- 800 g struguri, după preferință
- 4 linguri zahăr tos
- 1 l apă
Rețetă de compot de struguri, fără conservanți. Mod de preparare
- Cureți și speli strugurii foarte bine și îi transferi în borcanele deja spălate și sterilizate, cu tot cu capace, în cuptor, 15-16 minute, la temperatura de 150 de grade Celsius. Atenție, cuptorul rece se pornește după ce ai adăugat și borcanele deja reci. Nu preîncălzi cuptorul înainte de borcane!
- Adaugi în ficare borcan câte două linguri de zahăr.
- Le umpli cu apă, apoi le sigilezi foarte bine capacele și le mai scuturi de două, trei ori.
- Într-un vas încăpător, pui borcanele învelite în prosoape sau ziare, pe care le acoperi cu apă. Le sterilizezi, din nou, la bain-marie pentru 30 de minute.
- Stingi focul și le lași să se răcească la temperatura camerei.
- Le poți depozita în cămară.
Sursă foto: Profimedia
Cel mai nou VIDEO