Rețetă de compot de piersici. Ușor de preparat și extrem de sănătos, compotul de piersici este minunat pentru zilele de iarnă! Acesta poate fi un desert savuros în momentele în care simți nevoia atât de un fruct, cât și de ceva dulce!
CITESTE TOATA REVISTA VIVA! DE AUGUST, GRATIS, AICI!
Dacă ești o persoană căreia îi plac fructele, compotul de piersici este alegerea ideală pentru momentele în care simți nevoia să mănânci ceva dulce. Acesta nu doar că este foarte sănătos, ci este și extrem de gustos! Cu atât mai mult, puteți face mai multe borcane pentru a le avea pe tot parcursul anului.
Citește și: Rețetă de murături în saramură.Simplă și aromată
Citește și: Rețetă de paste cu dovlecei și usturoi.Gata în 20 de minute
Citește și: Rețetă de mâncare de roșii cu orez.Preparat gustos
Citește și: Clătite pufoase care nu se lipesc de tigaie.Rețeta Sandei Marin
Rețetă de compot de piersici – Ingrediente
- 5 kg de piersici
- 1 kg de zahăr
- 1 baton de vanilie
- 3 litri de apă
Rețetă de compot de piersici – Mod de preparare
- Se pune apa la fiert împreună cu zahărul și batonul de vanilie. Lăsați-le pe foc până când se formează un sirop.
- Între timp, vă veți ocupa de piersici. În primă fază acestea se spală bine, apoi se curăță de coajă. După ce sunt perfect curățate, se taie în jumătăți și se îndepărtează sâmburii. Se pun la fiert în siropul obținut până se înmoaie.
- Compotul obținut se toarnă în borcane sterilizate în prealabil. Acestea se închid ermetic, se învelesc cu o pătură și se lasă la răcit până a doua zi. Este important de menționat că pentru a fi păstrate cât mai mult timp, trebuie depozitate într-un loc răcoros!
Sursă foto: iStock