Rețetă de Cod Bacalhau. Atunci când ne gândim la mâncarea tradițională portugheză, este imposibil să omitem codul bacalhau. Acesta are un gust extrem de aromat și poate fi servit alături de multe garnituri. Îți vom prezenta o rețetă inspirată din emisiunea „Chefi la cuțite', care i-a cucerit pe cei trei jurați.
CITESTE TOATA REVISTA VIVA! DE SEPTEMBRIE, GRATIS, AICI!
Citește și: Ciorbă de ghebe în pâine de casă.O rețetă delicioasă
Citește și: Rețetă de paste cu pui și sos de roșii.Ușor de preparat
Citește și: Rețetă de salată asortată pentru iarnă.Sănătoasă și ușoară
Citește și: Rețetă de ostropel de pui Moldovenesc.Ușor de gătit!
Rețetă de Cod Bacalhau – Ingrediente
- 800 gr cod sărat
- 500 gr ceapă
- 2 morcovi
- 2 căței de usturoi
- 200 gr ceapă arpagic
- 1 legătură de usturoi verde
- 100 gr măsline
- ulei de măsline
- 1 kg cartofi mici
- pătrunjel verde
- 2-3 foi de dafin
- sare și piper
Rețetă de Cod Bacalhau – Mod de preparare
- Într-un vas cu apă rece se adaugă bucățile de cod, apoi se pune pe foc. Se lasă la fiert aproximativ 10 minute. După aceste 10 minute, se scurge apa și se lasă peștele la răcit.
- În acest timp ne vom ocupa de legume. Cartofii se spală bine și se pun la fiert într-un alt vas cu tot cu coajă. Morcovii și ceapa se spală și se taie fâșii sau rondele.
- Într-o tigaie se va pune puțin ulei de măsline, ceapa și morcovii. Se adaugă piper și se sotează timp de 5 minute la foc mare. Se reduce focul la intensitate mică și se mai lasă 10 minute.
- Într-o tavă se așează bucățile de cod, se adaugă amestecul de ceapă cu morcovi și cartofii fierți. Se mai pun foile de dafin, piper boabe, usturoiul și măslinele și se lasă la cuptor pentru 10-12 minute.
- Când este gata se poate servi cu pătrunjel proaspăt, potrivit Antena1.
Sursă foto: Shutterstock