Rețetă de coaste de porc la cuptor

.

Rețetă de coaste de porc la cuptor. Odată ce sunt gătite la foc lent, ele devin, cu adevărat, o explozie de aromă și de gust, care te vor da pe spate. Ce spui de următorul preparat?

CITEȘTE TOATĂ REVISTA VIVA! DE MAI, GRATIS, AICI!


Coastele de porc la cuptor sunt o alegere inspirată, dacă ai poftă de un preparat gustos și sățios. În plus, o poți combina cu salata ta preferată sau le poți servi simple, cu sosul care-ți place. Nu uita să ungi puțin folia de aluminiu, pentru ca sosul să nu se prindă de ea. Dacă ți-au mai rămas câteva bucăți, pune-le într-un recipient ermetic și le poți lăsa la frigider câteva zile.

Rețetă de coaste de porc la cuptor. Ingrediente

  • 2 kg coaste de porc
  • 2 lingurițe pudră de usturoi
  • 1 linguriță pudră de ceapă
  • 2 lingurițe paprică
  • 1 linguriță sare
  • 1 linguriță piper negru
  • 1/2 linguriță pudră de chimion
  • 1 linguriță pudră de chili
  • 2 linguri ulei vegetal

Pentru sos:

  • 500 ml sos Barbeque
  • 3 linguri usturoi pisat
  • 2 linguri ulei vegetal
  • 1 lingură sos Worcestershire
  • 1/2 linguriță sare

Rețetă de coaste de porc la cuptor. Mod de preparare

  • Primul pas este să preîncălzești cuptorul la 180 de grade Celsius.
  • Elimină membrana de la coastele de porc, apoi pune-le într-o tavă tapetată cu hârtie de copt.
  • Pregătește mixul de condimente și ulei, apoi unge coastele cu amestecul obținut.
  • Acoperă cu folie de aluminiu și dă tava la cuptor pentru 2 h.
  • Între timp, pregătește sosul.
  • În ultimele minute, scoate folia și toarnă amestecul obținut.
  • Mai lasă la cuptor încă 10 minute, dar la 240 de grade Celsius.
  • Lasă-le să se răcorească, înainte de servire.

Sursă foto: Pixabay