Rețetă de clătite cu mere rase în aluat. Un desert gustos și simplu de făcut

 Calin Maria Bianca
.

Rețetă de clătite cu mere rase în aluat. Un desert gustos și simplu de făcut. Te-ai săturat de clasicele clătite și vrei să îți delectezi papilele gustative cu un 'altfel' de desert? Totuși, nu vrei să petreci nici prea mult timp în bucătărie? Ei bine, noi avem soluția. Este momentul potrivit să încerci rețeta de clătite cu mere rase în aluat. Îți garantăm că o să-ți cucerească papilele gustative, mai ales dacă ești un împătimit al deliciilor culinare pe bază de fructe!

CITEȘTE REVISTA VIVA! DE IANUARIE, GRATIS, AICI!

Rețetă de clătite cu mere rase în aluat. Vrei să te bucuri de un desert în timp ce privești filmul tău favorit? Ei bine, acum este mai simplu ca niciodată. Poți încerca să faci o altă rețetă de clătite, care are în compoziție mere rase. Sunt foarte gustoase și ideale pentru a fi savurate alături de cei dragi, în momentele petrecute în familie!

Citește și: Rețeta de clătite cu legume. Ai nevoie doar de câteva ingrediente

Citește și: Rețetă de clătite cu brânză dulce la cuptor

Citește și: Cine este soția lui Nelu Cortea de la America Express. Au împreună doi copii

Citește și: Gianina Corondan a împlinit 52 de ani. Cum arată și cu ce se ocupă acum

Rețetă de clătite cu mere rase în aluta. Ce-i drept, clasicele clătite sunt de domeniul trecutului, astfel că acum au apărut numeroase rețete noi ce sunt gata să-ți răsfețe papilele gustative. De la cele cu nuci, brânză sau cele sărate, până la cele cu mere rase în aluat. Trebuie să le încercă neapărat!

Rețetă de clătite cu mere rase în aluat – Ingrediente

  • 4 ouă
  • 250 g făină
  • un praf de sare
  • vanilie
  • scorțișoară
  • 250 ml lapte
  • 750 g mere
  • ulei pentru prăjit
  • zahar pudra pentru decor

Rețetă de clătite cu mere rase în aluat – Mod de preparare

În primul rând, pregătim merele. Merele nu trebuie să fie foarte zemoase, însă să fie dulci. Se spală merele bine de tot și se șterg. Le dăm pe răzătoare cu coajă cu tot, iar apoi le lăsăm să se scurgă. Între timp, pregătim aluatul de clătite simple. Se amesteca cele 4 ouă cu un praf de sare, cu vanilie, coajă de lămâie și cu laptele. Se amestecă bine și se adaugă și faina, amestecându-se cu mixerul până când se omogenizează. Trebuie să avem grijă să nu se formeze însă cocoloașe.

Adăugăm merele rase în compoziția de clătitle simple și amestecăm cu ajutorul unei linguri de lemn. În aceast rețetă nu se pune deloc zahăr, asta fiindcă sunt suficient de dulci merele. Într-o tigaie, de preferință antiaderenta, se pune un pic de ulei și se încinge. Cu ajutorul unui polonic, se pune compoziția în grămăjoare și se netezește, astfel încât să obținem clătite cât palma. După ce s-au rumenit, cu ajutorul unei palete se întorc și pe partea cealaltă.

Când sunt gata, se scot pe șervetele absorbante și apoi se mută pe un platou și se presară din belșug cu zahăr pudră vanilat amestecat cu scorțișoară, în funcție de preferințe. Poftă bună!

Sursă foto: Pixabay

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton