Rețetă de clătite cu brânză dulce la cuptor

.

Rețetă de clătite cu brânză dulce la cuptor. Dacă vrei să-ți surprinzi familia și prietenii cu un preparat dulce și aromat, nu ezita să încerci această rețetă recomandată de noi. Acest desert se preparară extrem de simplu, iar ingredientele sunt la îndemâna oricui.

CITEȘTE REVISTA VIVA! DE AUGUST, GRATIS, AICI!


Rețetă de clătite cu brânză dulce la cuptor. Această rețetă este ușor de făcut și excelează la capitolul aromă. Chiar și cei mai neîndemânatici în bucătărie pot obține un rezultat delicios. Clătitele umplute cu brânză pot înlocui o cină sau pot fi consumate pe post de desert. Modul de preparare este similar cu cel al clătitelor clasice, însă coacerea la cuptor le oferă un plus de savoare.

Citește și: Șnițel parizian de pui.Rețetă fără pesmet

Citește și: Rețetă de zacuscă de ghebe


Citește și: Ingredientul secret folosit de chef Cătălin Scărlătescu pentru prepararea șnițelelor

Citește și: Rețetă de prune murate 

Rețetă de clătite cu brânză dulce la cuptor – Ingrediente

3 ouă

250 ml de lapte

50 ml de apă minerală

50 g de unt

300 g de făină

1 linguriță de coajă rasă de lămâie

1 linguriță de coajă rasă de portocală

1 linguriță de esență de vanilie


Rețetă de clătite cu brânză dulce la cuptor – Mod de preparare

1. Într-un bol, se bat ouăle și se adaugă esența de vanilie și coaja rasă de la lămâie și portocală. Ulterior, se adaugă zahărul, făina, laptele și apa minerală și se amestecă până se obține o compoziție omogenă.


În această etapă, se prepară clătitele, rând pe rând, într-o tigaie încinsă. Acestea se coc aproximativ 1-2 minute pe fiecare parte, potrivit bzi.ro.

2. Într-un recipient separat, se prepară umplutura. Peste brânza de vaci, se pune oul împreună cu smântâna, zahărul, coaja rasă de lămâie și de portocale, apoi esența de vanilie și se amestecă bine.

3. Acum, fiecare clătită se umple cu compoziția obișnută și se rulează. După ce sunt gata, acestea se așază pe o tavă cu hârtie de copt și se ung cu puțin unt.


4. Sosul de vanilie se prepară dintr-un amestec de gălbenușuri, zahărul, smântâna și zahărul vanilat. Acesta se toarnă peste clătite, iar preparatul se lasă la cuptor pentru 10 minute. Poftă bună!

Sursa foto: Pixabay