Rețetă de clătite americane. Te vei îndrăgosti de ele!

 Martin Lorena
.

Rețetă de clătite americane. Deși suntem mai familiarizați cu clătitele clasice, am văzut de foarte multe ori în filme celebrele clătite americane. Acestea se prepară foarte ușor și nu necesită foarte mult timp în bucătărie. Le vei adora!

CITESTE TOATA REVISTA VIVA! DE SEPTEMBRIE, GRATIS, AICI!

Rețeta de clătite americane va fi cea care îți va salva ziua atunci când îți va fi poftă de ceva dulce și puțin mai…diferit! Spre deosebire de clătitele clasice, cele americane sunt mai pufoase și au o textură ușor schimbată. Acestea se așează unele peste altele, iar deasupra se poate turna unt, sirop de arțar, ciocolată, dulceață, frișcă sau orice fruct îți place!

Citește și: Clătite pufoase care nu se lipesc de tigaie.Rețeta Sandei Marin

Citește și: Prăjitura Krem a la Krem.Rețeta favorită a copiilor

Citește și: Ciorbă rusească de raţă cu hrişcă.Rețetă pentru toamnă

Citește și: Prăjitură cu ness şi nuci.O rețetă pur și simplu delicioasă

Rețetă de clătite americane – Ingrediente

  • 200 g făină
  • 250 ml lapte
  • 2 ouă mari
  • 1 pliculeț praf de copt
  • 1/2 linguriță bicarbonat de sodiu
  • 30 g zahăr
  • 10 ml esență de vanilie
  • 1/4 linguriță sare
  • 50 ml ulei pentru aluat
  • ulei pentru prăjit

Rețetă de clătite americane – Mod de preparare

  1. Primul pas pentru clătitele americane este amestecarea ingredientelor uscate. Astfel, într-un bol se așează făina, praful de copt, bicarbonatul și zahărul.
  2. Laptele se amestecă separat cu uleiul.
  3. Se separă ouăle. Albușurile se bat spumă, iar gălbenușurile se amestecă cu sarea.
  4. Amestecul de lapte și ulei se adaugă peste gălbenușuri. Acum vom adăuga și ingredientele uscate și vom amesteca cu ajutorul unui mixer.
  5. Când compoziția devine omogenă, adăugăm cu grijă albușurile bătute spumă și amestecăm ușor, cu ajutorul unui tel.
  6. Aluatul este gata! Acum rămâne să prăjim clătitele americane. Astfel, punem puțin ulei într-o tigaie și adăugăm un polonic din compoziție.
  7. Clătita se lasă la prăjit până când face bule la suprafață, după cum notează rețete.unica.ro. Apoi o întoarcem pe partea opusă pentru încă 2 minute.
  8. Când toate clătitele sunt prăjite, se așează unele peste altele și se servesc cu toppingul preferat.

Sursă foto: Pexels

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton