Rețetă de ciuperci pane de post. Atunci când intrăm în perioada postului, tot mai multe gospodine caută să prepare rețete delicioase pentru familiile lor. Printre acestea se numără și ciupercile pane, care odată gustate, te vor face să te îndrăgostești! Iată cât de ușor se prepară!
CITEȘTE REVISTA VIVA! DE OCTOMBRIE, GRATIS, AICI!
Atunci când ne aflăm în perioada postului este foarte important să avem alternative de rețete pregătite cu ajutorul legumelor. Dacă te numeri printre persoanele cărora le plac ciupercile, această rețetă te va cuceri! Nu necesită mult timp petrecut în bucătărie și are un gust senzațional!
Citește și: Rețetă de Menemen.Cea mai bună omletă turcească
Citește și: Rețetă de jeleu de gutui.Ușoară și delicioasă!
Citește și: Ciorbă ardelenească de fasole verde.Simplu și delicios
Citește și: Rețetă de dovlecei crocanți cu sos de iaurt.E delicioasă!
Rețetă de ciuperci de post – Ingrediente
- jumătate de kilogram de ciuperci champignon,
- 1 linguriță de cimbru uscat,
- 1 linguriță de sare,
- 1 morcov mediu,
- 1 rădăcină mică de țelină
- 2 cepe aurii potrivite,
- 1 cană cu făină albă
- 1 ceșcuță de ulei de floarea soarelui
Rețetă de ciuperci pane de post – Mod de preparare
- Ne vom ocupa de fiecare legumă pe rând. Ceapa se curăță, se spală și se taie mărunt.
- Morcovul și țelina se curăță, apoi se dau pe răzătoarea mică.
- Ciupercile se spală bine, se curăță și li se îndepărtează pielița și piciorușele. Cele din urmă se păstrează pentru mai târziu.
- Se amestecă ceapa, morcovul și țelina. Acestea se și condimentează cu sare și cimbru, după gust.
- Pălăriile ciupercilor vor fi umplute cu amestecul obținut anterior, se dau prin făină, apoi se pun într-o tigaie cu ulei încins.
- În același mod se procedează și cu piciorușele ciupercilor.
- Această mâncare se servește caldă, potrivit CANCAN.ro.
Sursă foto: Shutterstock