Rețetă de ciorbă Yuvalama. Ciorba este pregătită în mod tradițional pentru sărbătorirea Ramazanului și este servită în fiecare casă din Turica. Dacă vrei să încerci o rețetă cu specific turcesc, trebuie neapărat să faci această rețetă de ciorbă Yuvalama.
CITEȘTE REVISTA VIVA! DE OCTOMBRIE, GRATIS, AICI!
Rețetă de ciorbă Yuvalama. Pentru această rețetă deosebită vei avea nevoie de doar câteva ingrediente și îți garantăm faptul că o să vrei cu siguranță să o repeți. Iată de ce trebuie să ții cont ca să-ți iasă cea mai bună ciorbă Yuvalama.
Citește și: 3 rețete ușoare de vară.
Citește și: Rețetă varză nouă călită.Este fragedă și perfectă cu costiță
Citește și: Rețetă de tartă cu căpșuni.Cel mai gustos desert
Citește și: Rețetă de pilaf cu carne de pui.
Rețetă de ciorbă Yuvalama. Ingrediente
- 350 de grame făină
- 300 de grame carne de vită
- 1 ceapă
- 100 de grame griș
- 50 g carne de vită
- 250 de grame năut fiert
- sare
- piper
- 300 g iaurt
- ouă
- 30 g de unt
- mentă uscată
Rețetă de ciorbă Yuvalama. Mod de preparare
- Amestecăm făina, ceapa, grișul, carnea tocată de vită și 1 ou.
- Pe pacurs vom adăuga câteva lingurițe de apă, pentru a se lega compoziția.
- Frământăm totul până obținem un fel de cocă.
- Împărțim aluatul în bucăți mici, iar apoi din coca respectivă vom face niște biluțe mici.
- Punem la fiert 2 litri de apă și adăugăm după 3-4 minute și adăugăm biluțele mici.
- Adăugăm năutul și carnea de vită deja fiartă pentru 5-6 minute.
- Amestecăm un ou cu o lingură de făină, dar și cu 300 g de iaurt.
- Vom pune compoziția obținută peste ciorbă și amestecăm bine.
- Mai lăsăm să fiarbă totul pentru 3-4 minute.
- Punem la prăjit menta și sarea și apoi adăugăm și untul.
- Amestecăm totul în farfurie și servim cu o tartă fierbinte.
Poftă bună!
sursă foto- Pixabay