Rețetă de ciorbă de spanac a la grec

.

Rețetă de ciorbă de spanac a la grec. Este un fel de mâncare ce nu necesită ingrediente multe și nici scumpe, însă este extrem de sănătos și de gustos, perfect în diete, dar și în zilele călduroase de vară.


CITEȘTE TOATĂ REVISTA VIVA! DE MAI, GRATIS, AICI!

Dacă nu ați încercat până acum o rețetă de ciorbă de spanac a la grec, a venit momentul să o faceți, cu atât mai mult cu cât, în zilele caniculare de vară, o puteți consuma și rece, de la frigider. În plus, este plină de vitamine și nu conține multe calorii.

Rețetă de ciorbă de spanac a la grec

Spanacul reduce tensiunea arterială, poate preveni scăderea acuității vizuale, dar și a acancerului, iar vitaminele și mineralele din componența sa ajută la creșterea imunității – un motiv în plus să-l consumați cât mai des. Nu în ultimul rând are o culoare și un gust plăcute, fiind apreciat atât crud, în salate, cât și în mâncăruri sau ciorbe. De aceea, azi vă propunem o rețetă de ciorbă de spanac a la grec savuroasă și simplu de făcut.


Citește și: Rețetă de ardei iute murat

Citește și: Rețeta de lava cake a lui chef Florin Dumitrescu

Citește și: Rețetă de supă cremă de ardei copți

Citește și: Rețetă de păsat cu lapte

Ingrediente

  • 1 kg spanac crud (puteți folosi și congelat)
  • 2.5 l stock legume sau apă
  • 4 linguri ulei
  • 1 ceapă medie tocată mărunt
  • 1 morcov mediu ras fin
  • 1 felie țelină rasă fin
  • 2 cepe verzi
  • 40 g orez
  • 2 căței mici usturoi
  • sucul de la o lămâie
  • 200 ml smântână pentru gătit
  • 3 gălbenușuri
  • sare
  • piper
  • 1 legătură de leuștean

Cum se prepară ciorba de spanac a la grec

Rețetă de ciorbă de spanac a la grec. Mai întâi se pune orez la fiert într-un vas mic, iar între timp se spală bine și se opărește spanacul (dacă este congelat nu mai e cazul), după care se scurge și se toacă mărunt. Apoi se călește ceapa, iar când devine sticloasă se adaugă morcovul, țelina, ceapa verde mărunțită și se lasă până se înmoaie puțin. Tot amestecul se adaugă peste supa de legume sau apă, care se pune dinainte pe foc și se păstrează aproape de punctul de fierbere.


După ce legumele fierb în jur de 5 minute, se adugă și spanacul tocat, apoi usturoiul mărunțit la presă și sucul de lămâie și se mai fierbe 5 minute. Într-un bol se amestecă smântâna de gătit (puteți folosi și smântână acră) cu cele 3 gălbenușuri. Se toarnă, treptat, câteva polonice din zeama de pe foc în acest amestec și se omogenizează bine. Se ia oala de pe foc și ciorba poate fi servită cu leuștean proaspăt tocat.