Dacă nu ați încercat până acum o rețetă de ciorbă de post cu ciuperci, a venit momentul, mai ales dacă adorați preparatele fără carne. Desigur, în perioadele în care nu se ține post o puteți drege cu smântână și veți avea astfel un preparat la fel de gustos ca ciorba de burtă!
CITEȘTE REVISTA VIVA! DE OCTOMBRIE, GRATIS, AICI!
Rețetă de ciorbă de post cu ciuperci. Postul e lung și destul de dificil, mai ales atunci când sunteți fani declarați ai produselor din carne. Un preparat la fel de delicios, sățios și care vă va furniza proteinele necesare este ciorba de post cu ciuperci. O puteți prepara atât cu ciuperci pleurotus – si veți avea o variantă excelentă a ciorbei de burtă -, cât și cu ciuperci champignon.
Rețetă de ciorbă de post cu ciuperci
A venit perioada postului, o adevărată provocare pentru gospodine, deoarece carnea nu doar că este sățioasă, ci își găsește locul în cele mai multe preparate autohtone. Pentru a împăcat atât amatorii de carne, cât și pe cei care iubesc legumele, am ales un preparat proteic și extrem de gustos. Se face simplu, iar timpul de preparare este redus. Iată de ce aveți nevoie pentru a pregăti cea mai delicioasă rețetă de ciorbă de post cu ciuperci!
Citește și: Rețetă de zacuscă dietetică cu vinete și ardei opărite
Citește și: Rețetă de ardei iute murat
Citește și: Rețetă de supă cremă de ardei copți
Citește și: Rețeta de lava cake a lui chef Florin Dumitrescu
Citește și: Rețetă de păsat cu lapte
Ingrediente
- 500 g ciuperci (champignon sau pleurotus)
- două cepe
- un ardei gras
- un morcov
- o țelină mică
- o rădăcină de pătrunjel
- 5-6 căței de usturoi
- 2 roșii
- sare, piper, după gust
- borș pentru acrit (sau oțet, dacă preferați)
- 1 legătură leuștean
Cum se prepară ciorba de post cu ciuperci
Se curata zarzavatul și se spală. Ceapa, morcovii și ardeiul, tăiate cubulețe sau date pe răzătoarea mare
Morcovii, ceapa, ardeiul curatate si taiate marunt se calesc in putin ulei. Se adauga apoi rosiile taiate cu, se călesc în puțin ulei de măsline, iar apoi se adaugă roșiile, tăiate cubulețe, și rădăcina de pătrunjel dată pe răzătoare sau tăiată cubulețe. Se mai lasă câteva minute, până se pătrund aromele.
După aceea, turnăm deasupra apă (adusă la fierbere în prealabil) și adăugăm ciupercile tăiate în fâșii. Se mai lasă la fiert circa 10 minute, deoarece ciupercile fierb repede. Spre final, se pune în ciorbă și usturoiul pisat, iar după 2-3 minute se stinge focul. Deasupra se presară leușteanul tocat mărunt.
Dacă doriți, puteți găti și varianta „de dulce” – la final, adăugați în ciorba cu ciuperci două gălebenușuri bătute bine cu o cutie de smântână. Dacă folosiți ciuperci pleurotus, veți fi surprinșși de gustul delicios, similar cu cel al ciorbei de burtă.
Foto: Shutterstock