Rețetă de ciorbă de dovlecei de post. Delicioasă și dietetică

.

Dacă obișnuiți să țineți post sau pur și simplu nu vă place carnea, vă invităm să încercați o rețetă de ciorbă de dovlecei de post extrem de gustoasă și simplu de gătit. Nu în ultimul rând, o puteți drege după gustul propriu cu multe legume.

CITESTE TOATA REVISTA VIVA! DE AUGUST, GRATIS, AICI!

Rețetă de ciorbă de dovlecei. Cum dovleceii sunt niște legume extrem de versatile, dacă aveți prin frigider sau cămară legume care vă prisosesc puteți pregăti o ciorbă de post senzațională. Chiar dacă nu o veți drege cu ou și cu smântână, vă garantăm că savoarea ei deosebită vă va cuceri. În privința combinațiilor, sky is the limit!


Rețetă de ciorbă de dovlecei de post

Dacă, pe lângă dovlecei, aveți roșii coapte, cartofi, fasole verde, ardei și, de ce nu?, chiar praz, veți experimenta cea mai gustoasă rețetă de ciorbă de dovlecei. Este simplu de făcut, conține puține calorii, dar, în egală măsură, este extrem de hrănitoare și poate fi consumată și în dietă, ce-i drept cu frână la cartofi. Iată de ce aveți nevoie pentru a o prepara!

Citește și: Rețetă de salată de vinete.Secretul lui chef Florin Dumitrescu


Citește și: Rețetă de dovlecei umpluți cu piept de pui și ciuperci.Un deliciu!

Citește și: Rețetă de ciorbă de pipote și inimi de pasăre.Un deliciu!

Citește și: Rețetă de mâncare de prune uscate.Simplu și delicios

Ingrediente

  • 2 dovlecei
  • 1 morcov
  • 1 ceapă mare
  • 1 praz
  • 1/2 țelină mică
  • 2 ardei grași
  • 3-4 roșii coapte
  • fasole verde fideluță (opțional)
  • 2 cartofi
  • sare, piper
  • leuștean verde
  • patrunjel verde
  • zeamă de lămâie/borș (pentru acrit)

Cum se face ciorba de dovlecei de post

Rețetă de ciorbă de dovlecei de post. Legumele se curăță, se spală și se taie cubulețe sau rondele (prazul) și se pun la fiert, mai puțin dovleceii, roșiile și cartofii, într-o oală încăpătoare, în care ați pus apă sau stoc de legume (puteți folosi și concentrat de legume pentru mai mult gust). Când legumele încep să se înmoaie, adăugați dovleceii, cartofii și roșiile, tăiate, de asemenea, cubulețe.


Se fierbe totul până ce legumele ajung la consistența dorită. Înainte de a stinge focul, se adaugă borșul sau lămâia, după gust. Puteți acri ciorba și cu bulion de zarzăre, dacă aveți. După ce stingeți focul, adăugați pătrunjelul și leușteanul tocate mărunt.

Foto: Shutterstock