Rețetă de ciorbă de dovlecei cu afumătură și iaurt

 Dumitrache Laura
.

Rețetă de ciorbă de dovlecei cu afumătură și iaurt. Dacă îți dorești să savurezi o mâncare tradițională alături de familia ta, îți recomandăm rețeta de ciorbă de dovlecei cu afumătură și iaurt. Este rapid de preparat și este o mâncare extrem de delicioasă. Iată ingredientele de care ai nevoie!

CITEȘTE REVISTA VIVA! DE DECEMBRIE, GRATIS, AICI!

Rețetă de ciorbă de dovlecei cu afumătură și iaurt. Dacă ai invitați sau pur și sijplu vrei să îți surprinzi familia cu o mâncare tradițională delicioasă, ciorba de dovlecei cu afumătură și iaurt este cea mai bună alegere. Această mâncare este ușor de realizat și perfectă pentru întreaga familie. Ai nevoie doar de câteva ingrediente!

Citește și: Rețetă de paste cu fructe de mare

Citește și:Rețetă de plăcintă cu vișine

Citește și:Cum să faci gin acasă

Citește și:Rețetă de omletă italiană.Cum să pregătești frittata în câțiva pași simpli

Rețetă de ciorbă de dovlecei cu afumătură și iaurt. Ingrediente

  • Dovlecei 4-5 bucăți
  • Afumătură, carne afumată (costiță, ciolan, kaiser) 700 g
  • Cartofi 500 g
  • Morcovi 2 buc
  • Ceapă 2 buc
  • Ulei de floarea soarelui 2 linguri
  • Lapte 3,5% 500 ml
  • Mărar și pătrunjel câte 1 legătură
  • Iaurt gras 400 ml
  • Usturoi 1 căpățână
  • Sare

Mod de preparare

Pentru început, carnea trebuie tăiată felii, iar într-o oală se adaugă 5-6 l de apă. Ulterior, se pune afumătura tocată, două cepe tocate mărunt și doi morcovi tocați cubulețe. 4-5 linguri de ulei de floarea soarelui și trei căței de usturoi tocați mărunți, căliți vreme de 7 minute la foc mediu. Se pun 3 litri de apă fierbinte, se adaugă capacul la oală și se fierbe la foc mic timp de 30 de minute. După se pun cartofii tăiați cubulețe și se fierb 15 minute. Se adaugă sare, se curăță și se taie dovleceii cuburi mici și se pun într-o oală, dar și 500 mililitri de lapte fierbinte.

Apoi se adaugă 400 g de iaurt gras într-un castron, pătrunjel și se toacă mărarul și 3-4 căței de usturoi. Se amestecă ingredientele, după care se adaugă două polonice de zeamă fierbinte și se amestecă până când se umple castronul. Amestecul se pune peste ciorbă și se lasă timp de 10-15 minute cu capacul pus. Poftă bună!

Sursa foto: Canva

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton