Rețetă de chiftele cu tofu

.

Rețetă de chiftele cu tofu. Dacă aveți poftă de o manieră inedită de a vă bucura de consumul de legume chiar și iarna, chifteluțețele cu tofu și legume sunt perfecte ca aperitiv, sau ca o cină ușoară. Aveți nevoie doar de câteva ingrediente, printre mirodeniile ce vor conferi o savoare absolut delicioasă.

CITEȘTE REVISTA VIVA! DE IANUARIE, GRATIS, AICI!


Rețetă de chiftele cu tofu. Consumul de legume este foarte important, însă adeseori ne plictisim de aceleași salate, sau sote-uri, așa că noi vă propunem chifteluțele cu tofu ș legume. Rețeta este foarte simplă, se prepară rapid, iar rezultatul va fi unul pe gustul întregii familii. Delicioase și sățioase, chifteluțele cu tofu sunt o alternativă perfectă și pentru vegetarieni, sau în perioadele de post.

Citește și: Cum faci borș de casă

Citește și: Rețeta de pizza de post.Se prepară în mai puțin de 10 minute


Citește și: Rețeta de chiftele cu cartofi

Citește și: Rețeta de chec cu lămâie și cocos.Cel mai gustos desert pentru post

Rețetă de chiftele cu tofu. Ingrediente

  • o cutie de tofu
  • 2 cartofi mari
  • 1 morcov
  • 1 ardei gras, roșu
  • 150 gr porumb dulce, din conservă
  • 1 legătură de ceapă verde
  • 1 legătură de pătrunjel
  • ½ legătură de mărar
  • 5 căței de usturoi
  • sare și piper
  • 2 lingurițe boia de ardei
  • 200 gr făină sau pesmet
  • ulei pentru prăjit

Mod de preparare. Rețetă de chiftele de post cu legume

  1. Spală bine cartofii și pune-i la fiert într-o oală cu apă sufiecintă, cât să îi acopere. Adaugă și un vârf de linguriță cu sare. Lasă cartofii să fiarbă la foc mediu, doar atât cât să se pătrundă ușor dacă-i înțepi cu furculița. Trece cartofii fierți prin jet de apă rece pentru a-i putea curăța mai rapid.
  2. Scurge bine branza tofu, taie-o în bucățele, apoi pune-o într-o tigaie cu o linguriță de ulei. Las-o câteva minute pînă se rumenește puțin. Taie apoi cubulețele foarte mărunt.
  3. Curăță morcovul și dă-l pe răzătoare. Scurge bine morcovul răzuit și adaugă-l peste cartofii fierți, trecuți și ei prin răzătoare, notează catine.ro.
  4. Scurge boabele de porumb din conservă și trece jumătate din ele prin mașina de tocat. Le poți mărunți și cu ajutorul robotului de bucătărie, dar cu atenție să nu le transformi în piure.
  5. Curăță ardeiul și toacă-l în cuburi mici. Curăță ceapa verde și toac-o mărunt.
  6. Spală și verdeața, scurge-o bine și toac-o mărunt.
  7. Amestecă toate ingredientele într-un vas pe toate. Adaugă și boabele de porumb rămase. Adaugă sare și piper, după gust și boia de ardei pentru aromă și culoare. Poți adăuga și o linguriță de făină în compoziție, dacă textura este ușor apoasă.
  8. Omogenizează bine compoziția pentru chiftele, apoi modeleaz-o în forme sferice, specifice chiftelelor. După ce ai modelat toate chiftelele, așază-le pe un platou și pune tigaia cu ulei la încins.
  9. La fiecare chiftea și aplatizeaz-o ușor în palme. Trece-o ușor prin făină și așaz-o în tigaie. Procedează în același fel cu toate chiftelele.
  10. Rumenește chiftelele întorcându-le de pe o parte pe cealaltă. Scoate-le pe un platou și las-le la scurs.

FOTO Pixabay