Rețetă de chiftele din dovlecei cu cartofi. Un deliciu!

 Oana Pantazi
.

Dacă v-ați săturat să mâncați junk food, vă propunem o rețetă de chiftele din dovlecei cu cartofi. Chiar dacă se prăjesc în ulei și nu sunt chiar dietetice, cel puțin sunt sănătoase și vă garantăm că gustul lor savuros vă va face să uitați de scala cântarului.

CITESTE TOATA REVISTA VIVA! DE AUGUST, GRATIS, AICI!

Dacă vă plac dovleceii și, în egală măsură, cartofii, vă provocăm să încercați cea mai delicioasă rețetă de chiftele din dovlecei cu cartofi! Sunt extrem de simplu de făcut, conțin ingrediente puține, dar… se mănâncă imediat. Sunt bune atât calde, cât și reci, constituind un aperitiv perfect sau chiar o garnitură potrivită la fripturi.

Rețetă de chiftele din dovlecei cu cartofi

Chiftelele din dovlecei cu cartofi sunt extrem de savuroase și nu necesită prea mult timp pentru preparare. Drept urmare, constituie o variantă perfectă pentru un prânz sau o cină în familie ori alături de prieteni. Merg perfect însoțite de o friptură sau chiar ca atare, neapărat cu o bere lângă. Iată de ce ingrediente aveți nevoie pentru a le prepara!

Ingrediente

  • 2 dovlecei
  • 2 cartofi
  • o ceapă
  • 2 căței usturoi
  • 3 ouă
  • 150 g brânza telemea
  • 100 g făină
  • o legătură de mărar
  • sare și piper
  • 200 g ulei

Citește și: Rețetă de ciorbă de pipote și inimi de pasăre.Un deliciu!

Citește și: Rețetă de mâncare de prune uscate.Simplu și delicios

Citește și: Rețetă de salată de vinete.Secretul lui chef Florin Dumitrescu

Citește și: Rețetă de dovlecei umpluți cu piept de pui și ciuperci.Un deliciu!

Cum se prepară chiftelele din dovlecei cu cartofi

Dovleceii se curăță și se scobesc de semințe, dacă sunt mari. Apoi se dau pe răzătoarea mare și se lasă la scurs (lasă multă apă). Cartofii se răzuiesc pe răzătoarea mică, la fel și ceapa, iar usturoiul se pisează mărunt. Brânza se rade pe răzătoarea mare, iar mărarul se toacă mărunt.

Apoi, se amestecă dovleceii, cartofii, ceapa, usturoiul și mărarul și se adaugă ouăle bătute bine. Se adaugă făina și se amestecă bine. La final se pun sare și piper după gust.

Între timp, se pune uleiul la încins. Se ia din compoziție câte o lingură și se adaugă în tigaie. Se întorc chiftelele pe ambele părți până se rumenesc frumos. Pot fi consumate atât calde, cât și reci.

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton